Bedrijf starten

5 ondernemers met een bedrijfsnaam vol liefde

Op 14 februari vieren we wereldwijd de dag van de liefde: Valentijnsdag. Liefde is overal, zo ook in bedrijfsnamen. Vijf ondernemers vertellen over hun liefdevolle bedrijfsnaam. Hoe kwamen de eigenaren van Geef iets liefs, Kinderdagverblijf Varkentje Lief, Tandartspraktijk Liefde en Passie, Hartje Mezelf en Taarten van Zoete Liefde aan hun naam?

Ondanks dat ze alle vijf in een ander vakgebied actief zijn, hebben ze één ding gemeen: hun bedrijfsnaam staat in het teken van liefde. Lees hier het verhaal achter de bedrijfsnamen.

Rosita van der Kruk-van Teijlingen
 • Geef iets liefsGeef iets liefs
 • 20202020
 • BeilenBeilen

Rosita van der Kruk-van Teijlingen

Mede-eigenaar Geef iets liefs

Rosita van der Kruk-van Teijlingen en haar drie broers zijn samen een bedrijf gestart omdat de coronacrisis hun eigen ondernemingen hard treft. Over hun bedrijfsnaam hoefden ze niet lang na te denken. “We begonnen met adventspakketten met cadeautjes waarvan je er tussen 1 en 24 december elke dag een mag uitpakken”, vertelt de enthousiaste onderneemster. “Eerst dachten we aan namen als Adventspakket, maar al gauw zei mijn zwager: ‘Jullie zijn zo lief bezig, zeg gewoon Geef iets liefs!’ Dat vonden we allemaal gelijk een super goede naam.” Hoewel de broers en zus hun bedrijf begonnen als eenmalig project, ontwikkelen ze nu volop nieuwe producten. “En daar past onze bedrijfsnaam ook weer goed bij: al onze producten zijn belevingen met lieve cadeaus”, concludeert Van der Kruk-van Teijlingen.

“Jullie zijn zo lief bezig, zeg gewoon Geef iets liefs”
Marjolijn van Gemert
 • Kinderdagverblijf Varkentje LiefKinderdagverblijf Varkentje Lief
 • 20032003
 • GroesbeekGroesbeek

Marjolijn van Gemert

Kinderdagverblijf Varkentje Lief

“Mijn bedrijfsnaam komt voort uit mijn vorige bedrijf, waarmee ik kinderfeestjes organiseerde”, legt Marjolijn van Gemert uit. “Ik heb een zwak voor varkentjes en bij mijn bedrijfsruimte liepen twee hangbuikzwijntjes. Zo ontstond Het Feestvarken.” Maar het contact met kinderen en ouders tijdens een kinderfeestje vindt ze te vluchtig. Daarom begon ze een kinderdagverblijf. “Ik wilde het logo van Het Feestvarken hergebruiken, dus het moest weer iets met een varkentje worden. Toen ik op vakantie op een Turks strand lag te relaxen had ik het: Varkentje Lief. Zo zeggen de jongere kinderen het ook. Niet ‘het varkentje is lief’, maar ‘varkentje lief’.” De reacties op haar bedrijfsnaam zijn positief: “Ik hoor vaak ‘o, wat een leuke naam!’ En als de kinderen met hun ouders langs de opvang rijden, beginnen ze te knorren op de achterbank”.

“Varkentje Lief. Zo zeggen de jongere kinderen het ook.”
Ayşe Uslu en Marijke Salomons
 • Tandartspraktijk Liefde en passieTandartspraktijk Liefde en passie
 • 20182018
 • HengeloHengelo

Ayşe Uslu en Marijke Salomons

Tandartspraktijk Liefde en passie

Tandartsen Ayşe Uslu en Marijke Salomons zochten voor hun praktijk een naam die de liefde voor hun vak en patiënten uitstraalt. Salomons: “We wilden iets originelers dan een vernoeming naar onszelf of de straatnaam. Dat was best lastig, maar toen Liefde en Passie opborrelde, waren we het gelijk eens”. Hoewel collega’s in de regio aanvankelijk lacherig reageerden op de naam, blijkt hij patiënten juist vertrouwen te geven. Uslu en Salomons merken dat hun bedrijfsnaam patiënten met angst voor de tandarts over de drempel trekt. Zo vertelt Uslu over een patiënt die al vijf jaar niet naar de tandarts durfde: “Tijdens haar werk als conductrice vond ze in de trein een pen met ons logo en bedrijfsnaam. De naam heeft haar zo geïnspireerd dat ze ondanks haar angst een afspraak maakte.”

“We wilden iets originelers dan een vernoeming naar onszelf of de straatnaam”
Carol Pijnacker
 • Hartje MezelfHartje Mezelf
 • 20192019
 • RotterdamRotterdam

Carol Pijnacker

Hartje Mezelf

“Ik had vaak ideeën voor een webshop, maar telkens liep het spaak omdat ik geen naam kon verzinnen”, vertelt Carol Pijnacker. Tot ze op een ochtend wakker werd met de naam Hartje Mezelf in haar hoofd. “Toen dacht ik: dit is hem! Ik keek of de domeinnaam nog vrij was en heb hem gelijk geclaimd”. Pijnacker lanceerde een feelgood webshop met producten die je voor jezelf kunt kopen. “Hartje Mezelf staat voor goed voor jezelf zorgen, van jezelf houden. Je mag bij mij natuurlijk ook een cadeautje voor een ander bestellen, maar mijn insteek is dat je iets voor jezelf koopt.” Pijnacker is nog steeds blij met de naam. “Hartje Mezelf blijft hangen. Niet iedereen begrijpt wat ik ermee bedoel, maar dat geeft niet, want mijn doelgroep snapt hem meteen!”

“Je mag bij mij natuurlijk ook een cadeautje voor een ander bestellen, maar mijn insteek is dat je iets voor jezelf koopt”
Corine Castelein
 • Taarten van Zoete LiefdeTaarten van Zoete Liefde
 • 20132013
 • NieuwegeinNieuwegein

Corine Castelein

Taarten van Zoete Liefde

“Het begon eigenlijk een beetje als grapje,” lacht taartenbakster Corine Castelein. “Mijn vriendinnen vinden me lief en mijn taarten zijn zoet, dus zei een vriendin: ‘Je moet voor Zoete Liefde gaan!’” Castelein was meteen verkocht. Op aanraden van haar man voegde ze er voor de duidelijkheid het woord ‘taarten’ aan toe. Ze overwoog eerder nog haar achternaam te gebruiken als bedrijfsnaam: “maar er bestaan al zoveel bakkers met die naam en ik vond het ook een beetje saai.” Taarten van Zoete Liefde past goed bij haar persoonlijkheid, vindt Castelein. “Ik haal graag de vrolijke aspecten uit het leven. Ik maak elke dag iets vrolijks, want maar weinig taarten zijn saai. En natuurlijk staat de naam ook voor de liefde voor mijn werk, anders zou ik het niet al zo lang doen.”

“Ik maak elke dag iets vrolijks, want maar weinig taarten zijn saai”

Wil jij meer verhalen lezen over bedrijfsnamen of heb je specifieke vragen over je bedrijfsnaam? Bekijk dan eens het dossier ‘100 jaar aan handelsnamen’.

Jeanine Hoekstra

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Daar help ik je graag bij. Of je nu nog plannen smeedt voor een eigen bedrijf of al een paar maanden op weg bent, ik voorzie je van tips & tricks waarmee je verder komt.

InspiratiePage
Starten