Jean Thoma verduurzaamde zijn restaurant

In het Limburgse Schinnen werkt Jean Thoma, eigenaar van restaurant Aan Sjuuteeänjd, aan een duurzame toekomst. Hij neemt daarvoor zijn bedrijfsproces onder de loep en maakt daarbij gedurfde, duurzame keuzes. Thoma geeft tips over hoe ook jij je bedrijfsproces kunt verduurzamen.

Aan Sjuuteeänjd is een van de weinige restaurants in het Limburgse Schinnen en omgeving met een duurzaam bedrijfsproces. Het restaurant serveert bijvoorbeeld alleen lokale producten en heeft geen menukaart. Dat betekent dat gasten alleen eten wat er op dat moment beschikbaar is, wat zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. De horecazaak kreeg er onlangs een groene Michelinster voor.

Lang verhaal kort

Duurzame keuzes maken is niet altijd even makkelijk. In deze Lang Verhaal Kort serie laten ondernemers uit verschillende sectoren zien welke keuzes zij gemaakt hebben en wat ze daarvan hebben geleerd. Ze geven daarbij tips voor die eerste duurzame stappen binnen jouw eigen bedrijf.

In 2023 verbreedt de overheid de energiebesparingsplicht. Lees wat je moet regelen om aan de plicht te voldoen.

Zij gingen je voor