Microkrediet, de lening van 50.000 euro

Met een microkrediet van maximaal 50.000 euro realiseer je jouw droom en start je een eigen bedrijf. Of je gebruikt de lening voor uitbreiding of een overname. Hier let je op als je een microkrediet aanvraagt.

Bepaal je uurtarief

Vul in wat je wil verdienen en ontdek welk uurtarief daarbij past

Bereken het nu

Een kleine lening aanvragen via een bank kan lastig zijn. Stichting Qredits is een onafhankelijke financier speciaal voor (startende) ondernemers. Qredits kijkt met een positieve blik naar je plannen. En helpt met microkrediet, coaching en tools.

Wat is microkrediet?

Een microkrediet is een lening van maximaal 50.000 euro voor startende en bestaande ondernemers. Voor zzp’ers en mkb bedrijven. De looptijd van de lening is één tot tien jaar.

Coaching en tools

Qredits biedt (gratis) coaching als je krediet aanvraagt. De coach helpt je bijvoorbeeld met advies over marketing en verkoop of financiën en administratie. Zoek je een coach die je helpt bij het schrijven van je ondernemingsplan? Dan betaal je een vergoeding. En Qredits heeft gratis tools voor je ondernemingsplan, zoals een sjabloon en een (digitale) cursus.

Microkrediet aanvragen

Bij de aanvraag van microkrediet heb je een goed ondernemingsplan nodig. Dertig kantjes hoeft niet, maar er moet duidelijk in staan wat je plannen zijn. Bij dat ondernemingsplan hoort ook een uitgewerkt financieel plan. Natuurlijk moet je voldoende ondernemersvaardigheden laten zien, zoals commercieel inzicht en doorzettingsvermogen. 

Lagere rente voor sociale ondernemers

Als je een bedrijf hebt met een sociale of maatschappelijke doelstelling, kun je in aanmerking komen voor een Sociaal krediet. Daarmee krijg je een lagere rente op je microkrediet. Je moet voldoen aan deze voorwaarden:

  • Het belangrijkste doel van je onderneming is het behalen van een sociaal effect. Je bereikt dat effect met concrete en meetbare sociale doelen. Deze doelen zorgen ervoor dat je een sociaal probleem, een maatschappelijk probleem of een milieuprobleem oplost.
  • Het gaat niet om een eenmalig evenement.
  • De winst uit je onderneming herinvesteer je voor het grootste deel weer. Zo haal je de sociale doelstelling.
  • Elk jaar werk je mee aan een onderzoek waarin je de behaalde sociale resultaten deelt met Qredits.

Vergroot je kans op financiering

Bekijk eerst de criteria waarop financiers je beoordelen voordat je een aanvraag indient voor een krediet. Pas eventueel vooraf je ondernemingsplan of bedrijfsvoering aan en bedenk alternatieven als je minder scoort op een van de punten.

Hulp inschakelen vergroot je kansen op financiering, krediet of een lening nog meer. Met de juiste adviseur en een goede financiële onderbouwing is de kans op een positief antwoord groter. Deze adviseurs helpen je op weg.

Meer soorten financiering

Ga naar het overzicht 'Alternatieve financieringsvormen'. Hier ontdek je meer mogelijkheden voor financiering van je bedrijf, waaronder het lenen van kleine bedragen. Bekijk ook de video Financiering regelen. De video legt uit hoe je aan financiering voor je bedrijf komt en welke stappen je daarvoor moet zetten.