Voorbeeldbrieven, uittreksel en e-mails van KVK

Heb je een document van KVK ontvangen en wil je controleren of deze klopt? Bekijk op deze pagina hoe de uittreksels, facturen, LEI-correspondentie en exportdocumenten eruit zien.

Vanaf woensdag 12 juni 2019 is onze correspondentie in de nieuwe KVK huisstijl. Het uittreksel en briefpapier zijn dan in de nieuwe vormgeving met een nieuw logo en andere kleuren. In het bestelproces van onze producten is met deze doorvoering niks gewijzigd.

Uittreksels

Een uittreksel toont de gegevens van een bedrijf op het moment van opvragen. De status van een uittreksel is dat KVK er voor instaat dat de gegevens op een uittreksel een juiste weergave zijn van wat er op dat moment is ingeschreven in het Handelsregister. Daarmee is het uittreksel onbeperkt rechtsgeldig en geschikt voor officieel gebruik.

Als er na uitgifte van het uittreksel wijzigingen in het bedrijf optreden, zijn de gegevens op het uittreksel dus niet meer actueel. In de praktijk vragen de meeste bedrijven dan ook om een uittreksel dat niet ouder is dan één maand.

Het digitaal gewaarmerkte uittreksel heeft dezelfde status als het papieren gewaarmerkt uittreksel.

Facturen

Heb je een factuur van KVK ontvangen en wil je controleren of deze factuur klopt?

Bekijk alle juiste gegevens op de factuur

LEI-correspondentie

Heb je een e-mail van LEI ontvangen en wil je controleren of dit klopt?

Exportdocumenten

Wil je controleren of het exportdocument klopt? Controleer de stempels in dit voorbeeld.