Kamer van Koophandel

Greet Prins per 1 april 2021 voorzitter Raad van Bestuur KVK

Greet Prins wordt per 1 april voorzitter van de Raad van Bestuur van KVK. Deze benoeming is gemeld in de ministerraad op voorstel van minister Bas van ‘t Wout van Economische Zaken en Klimaat. De huidige RvB-voorzitter ad-interim van KVK, Susi Zijderveld, neemt het voorzitterschap sinds 1 oktober 2020 waar.

Vanaf 2009 is Greet Prins voorzitter van de Raad van Bestuur van Philadelphia, een zorgverlener die mensen met een verstandelijke beperking bij wonen, werken en vrije tijd ondersteunt. De organisatie heeft ruim 8.400 cliënten en ongeveer 7.600 medewerkers op zo’n 500 locaties. In 2011 werd Greet vanuit deze rol zorgmanager van het jaar. Daarnaast is Greet Prins ook bestuurlijk actief in verschillende toezichthoudende functies in de profit- en not for profit sector.

Greet Prins: “KVK komt op mij over als een organisatie met hart voor ondernemers. Naast het goed willen invullen en uitvoeren van alle Handelsregistertaken, is het coronaloket daar een heel mooi voorbeeld van. Ik heb ontzettend veel zin om met alle nieuwe collega’s van KVK de volgende stappen te zetten. Met als doel om de relevantie die KVK heeft voor ondernemers te laten groeien en vast te houden.”