Persbericht

KVK wint rechtszaak over misleidende websites

30 mei 2022 - De afgelopen tijd verschenen er verschillende websites die tegen betaling diverse diensten van KVK aanboden. Daarbij werd de suggestie gewekt dat bezoekers van die websites met KVK zelf te maken hadden, terwijl dat niet het geval was. KVK is om die reden een procedure gestart.

De rechter heeft KVK op 16 mei 2022 in het gelijk gesteld en geoordeeld dat veel van deze domeinnamen aan KVK moeten worden overgedragen. En, voor zover ze niet hoeven te worden overgedragen, dat deze websites een duidelijke disclaimer bevatten waaruit blijkt dat deze websites losstaan van de dienstverlening van KVK.

Voorbeelden van dergelijke websites zijn: Uittrekselregister.nl; Uittreksel-register.nl; Uittrekselbedrijf.nl; Bedrijven-uittrekselregister.nl; Uittrekselbedrijvenonline.nl; Bedrijfstartenhulp.nl; Bedrijfstartenregister.nl.

KVK adviseert ondernemers om diensten, zoals het opvragen van Handelsregisterproducten, niet bij derde partijen, maar rechtstreeks bij KVK af te nemen via www.kvk.nl. Daarmee voorkom je onnodige extra kosten en je hebt de garantie dat het aangevraagde uittreksel wel geleverd wordt. Twijfel je of je te maken hebt met KVK? Neem dan voor de zekerheid contact met ons op.