Persbericht

KVK zoekt duoleden voor Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

24 juni 2021 - Het waterschap is de oudste democratische bestuursvorm van Nederland. Waterschappen zijn verantwoordelijk voor schoon water en sterke dijken. Het takenpakker van de waterschappen is sterk in ontwikkeling. Dat maakt het besturen van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht boeiend en inspirerend!

De activiteiten van waterschappen raken de ruimtelijke ordening, natuur- en milieubeheer, recreatie, en de energietransitie. En deze activiteiten kosten geld. In het waterschapsbestuur worden deze verschillende, soms tegenstrijdige, belangen zo goed mogelijk op elkaar afgestemd.

Het bedrijfsleven betaalt via de verschillende heffingen circa 20% van de kosten voor het uitvoeren van deze taken. Het is daarom van groot belang dat er vertegenwoordigers namens het bedrijfsleven zitting hebben in het bestuur van een waterschap, zodat zij zeggenschap uitoefenen in het bestuur van het waterschap.

Duolid

Als duolid ben je lid van de fractie bedrijven en neem je actief inhoudelijk deel aan de bestuurscommissie van het waterschap.
Je maakt geen deel uit van het Algemeen Bestuur van het waterschap.
De verwachte tijdsbesteding is waarschijnlijk 4 uur per week.

Kandidaten

KVK vindt het belangrijk dat een kandidaat affiniteit heeft met het bedrijfsleven en het waterschap. Kandidaten hebben bij voorkeur bestuurlijke of politieke ervaring, een goed netwerk en bijvoorbeeld financiële en/of technische kennis.
Let op: Je moet in het waterschap Amstel, Gooi en Vecht wonen. Twijfel je? Controleer dan of je in het waterschap woont.

Hoe stel ik mij kandidaat?

Herken je jezelf? Stuur dan uiterlijk 11 juli 2021 je motivatie en je CV naar waterschap@kvk.nl.

Op dat moment informeren wij je verder over de procedure. Onderdeel van de procedure is een kennismaking met de huidige fractie en een gesprek met vertegenwoordigers van KVK.

Vragen?

Heb je vragen over het waterschapswerk? Neem dan contact op met Gerard Aaftink, de fractievoorzitter van de fractie ‘Bedrijven’ in het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Zijn telefoonnummer is 06 10618646.
Heb je een andere vraag? Mail naar waterschap@kvk.nl.