Persbericht

Media.Monks snelste groeier van Nederland

Winnaar vijfde Top 250 Groeibedrijven 2021 vandaag bekend

6 oktober 2021 - Digitaal productiebureau Media.Monks heeft de vijfde Gouden Groeier Award 2021 gewonnen en is dus het snelst groeiende bedrijf van Nederland. De award, een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit, is uitgereikt door Jitse Groen van Takeaway.com aan Victor Knaap, CEO van Media.Monks. De winnaar is in de periode van eind 2017 tot en met eind 2020 met 2300 banen (in FTE) gegroeid en mag zich daarmee het snelst groeiende bedrijf van Nederland noemen. De 250 bedrijven zijn samen met meer dan 30.000 FTE gegroeid.

Victor Knaap: “Het is super eervol om deze award te winnen. Hoewel we Media.Monks meer dan 20 jaar geleden hebben opgericht, zijn we door de investering van Sir Martin Sorrell, de beursgang en de grote impact van digitaal in bijna elke bedrijfstak de laatste drie jaar pas echt aan het schalen; naar 31 landen, in aandeelhouderswaarde en naar een team van inmiddels 6000+ Monks."

Grijze haren

"Het leiden van een groeibedrijf is het mooiste wat er is, maar onderschat de impact op het managementteam en de organisatie die groeit met dubbele en driedubbele cijfers niet. Iedereen in deze Top 250 heeft er de afgelopen jaren er ongetwijfeld een hoop grijze haren bij gekregen. Daarom is de prijs ook zo’n enorm mooi initiatief voor alle ondernemers die hun leven - en haarkleur - hebben opgegeven om dit te realiseren. Ondertussen gaan wij verder met het uitbouwen van Media.Monks als de meest toonaangevende digitale service verlener in de wereld," aldus Knaap.

Drie andere prijzen

Naast de uitreiking van de Gouden Groeier Award 2021 zijn nog drie ondernemers in het zonnetje gezet. My Jewellery is het snelst groeiende Nederlandse bedrijf met een vrouw aan het roer. CEO Sharon Hilgers heeft hiervoor vandaag een award ontvangen. Sam Rohn, CEO van Red je Pakketje (gestart in 2016) is uitgeroepen tot ‘Jonge Groeier 2021’.

Meest impactvol

Voor de categorie ‘Impactvolle Groeier 2021’ is een jury bijeengekomen. Greet Prins (voorzitter Raad van Bestuur van KVK), Pieter Waasdorp (directeur Ondernemerschap van het Ministerie van EZK) en Ed Brinksma (voorzitter van het College van Bestuur van Erasmus Universiteit) hebben Protix uitgeroepen tot meest impactvolle groeier. Protix heeft zich de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld tot één van de drijvende krachten achter de eiwittransitie en verduurzaming van de diervoeding. Door op een hoogwaardige manier insecten te kweken voor de winning van duurzame eiwitten en vetten uit larven kan de meest impactvolle groeier van 2021 verspilling tegengaan, de biodiversiteit beschermen en nieuwe stappen zetten richting een circulair voedingssysteem.

Meeste snelle groeiers in Noord-Holland

Picnic en Coolblue veroverden respectievelijk de tweede en derde plaats. Van de 250 bedrijven uit de lijst zijn er 90 in Noord-Holland gevestigd en 51 in Noord-Brabant. Zuid-Holland staat op de derde plaats met 42 bedrijven. Er staan 144 nieuwe bedrijven in de vijfde editie van de Top 250 groeibedrijven.

Sterke ondernemers

Kees de Jong, oprichter van nlgroeit over deze lijst: “Het zijn juist sterke ondernemers die de wereld veranderen. Uiteindelijk blijken alle sterke ondernemers ook inspirerende rolmodellen te hebben. Daarom is de Top 250 Groeibedrijven zo belangrijk. Ondernemers die exceptionele dingen voor elkaar krijgen, verdienen het om even in de spotlights te staan.” Nlgroeit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, KVK, NLevator en NL2025. De lijst met de Top 250 Groeibedrijven is dit jaar wederom door Erasmus Centre for Entrepreneurship samengesteld. Erasmus Universiteit heeft via haar Erasmus Centre for Entrepreneurship samen met Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) de grootste academische onderzoeksgroep op het gebied van ondernemerschap in Europa.