Persbericht

Podcastserie van KVK en YoungOnes door en voor jonge ondernemers

Meer dan 110.000 jongeren met een eigen bedrijf

11 mei 2021 - In een serie van 6 podcasts ‘Je Business de Baas’ volgen KVK en het online werkplatform YoungOnes jongeren die bezig zijn met het opzetten van hun eigen bedrijf. Deze ondernemers hebben het niet alleen over de successen, maar juist over hun worstelingen. Mislukte marketingacties, leveranciers die de hoofdprijs vragen, het gebrek aan focus of -totaal onverwacht- de blauwe envelop op de mat. 6 jonge ondernemers lichten toe hoe zij tot de start van een eigen bedrijf zijn gekomen en hoe freelancen, veelal naast studie, hierin de eerste opstap heeft gegeven. De podcast staat vandaag, dinsdag 11 mei, live op www.kvk.nl/jebusinessdebaas.

Steeds meer jongeren ondernemen. Kende Nederland op 1 januari 2016 ruim 59.000 ondernemers in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar, op 1 januari 2021 telt KVK er meer dan 110.000, een verdubbeling in 5 jaar tijd. Deze podcasts zijn speciaal gemaakt voor jongeren tussen de 18 en 25 die op zoek zijn naar vrijheid en genoeg ideeën hebben, maar de eerste stap naar freelancen en een eigen bedrijf (nog) niet durven zetten.

Prijs je rijk, maar reken er niet op

In de eerste podcast spreekt Jos Bos, 25 jaar en oprichter van Jobi Satésaus. Jos verkoopt zijn eigen satésaus volgens familierecept via diverse winkels en horeca. Als startende ondernemer vindt hij het onderhandelen over de prijs niet makkelijk. Afnemers gaan voor het onderste uit de kan. Jos wil zijn product aan de man brengen, maar onderaan de streep wel genoeg overhouden.

Top idee, maar klanten?

In elke podcast staat een specifiek thema centraal. De 20-jarige Daniëlle Verhoeven vindt het lastig om klanten te vinden, met name op de zakelijke markt. En neem bijvoorbeeld Yara Verschuren, 22 jaar en oprichter van FA*K!. Ze heeft mooie ideeën, maar moeite om door te pakken. Amélie Petersburg (20) schreef zich in bij KVK, maar bij haar eerste factuur en belastingaangifte liep ze vast.

KVK adviseurs als hulplijn

Host Johan de Wit, podcastmaker en community-builder, gaat met de ondernemers in gesprek. Tijdens elke podcast schakelt Johan met een KVK specialist die advies, tips en praktische handvatten geeft.