Het hoe en waarom

SBI-codes KVK Handelsregister 2021

Ondernemers die zijn ingeschreven in het Handelsregister ontvangen op basis van de door hen opgegeven bedrijfsomschrijving een of meerdere SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en is bedoeld om bedrijven in te delen naar economische activiteiten. Het SBI-codestelsel wordt beheerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen aan het Handelsregister, dus ook van de bedrijfsactiviteiten. Aanpassing van activiteiten kan leiden tot wijziging van de SBI-code(s). Daarnaast voert KVK in het kader van kwaliteitszorg verbeteringen door in SBI-codes. Ook recent (november 2021) heeft KVK wijzigingen doorgevoerd in de sector Cultuur, Sport en Recreatie, waarmee de SBI-codes van circa 6.000 ondernemingen zijn verbeterd.

Een actueel Handelsregister is belangrijk om veilig zaken te kunnen doen. Het is daarom belangrijk dat ondernemers regelmatig de registratie van hun bedrijf bij KVK checken en wijzigingen doorgeven. Wil je weten hoe je geregistreerd bent in het Handelsregister, inclusief je SBI-code(s)? Download dan de KVK App Handelsregister waarmee je jouw gegevens gratis kunt opvragen.