Start je eigen videoproductiebedrijf

Mooie films maken voor zijn klanten. Dat is de ondernemersdroom van Luuk, student aan het Grafisch lyceum. Maar hoeveel tijd kost het om je eigen bedrijf te runnen? En hoeveel geld levert het je op? Luuk krijgt de kans om deze vragen te stellen aan ondernemer Koen Dijkstra, mede-eigenaar van Creativebros. Dit bedrijf maakt videoproducties en online content. Luuk loopt een dag mee op de werkvloer en krijgt van Koen de opdracht om MysteryLand te bezoeken en daar op zoek te gaan naar nieuwe klanten. Hoe brengt Luuk het ervan af? Wil hij na deze ervaring nog steeds ondernemer worden? Kijk mee met de 4e aflevering van Jong Ondernemen.

De ondernemersstage van Luuk van Kwawegen bij Koen Dijkstra

Student Luuk van Kwawegen stapt binnen bij Creativebro Koen Dijkstra. In deze video zie je hoe Luuk kennismaakt met alle ins en outs van het multimediabedrijf van Koen. En je ziet hoe Luuk aan de slag gaat met de stageopdracht. Wat heeft beginnend ondernemer Luuk geleerd van de ervaren Koen?

De leerpunten van Luuk

Wat heeft Luuk geleerd tijdens zijn ondernemersstage? Zijn vijf belangrijkste leerpunten:

  1. Als je je dienst wilt verkopen aan iemand, stel je dan eerst voor en doe een ‘smal talk’ voordat je het echte verkoopgesprek begint.
  2. Als je net begint kun je apparatuur huren, dat is heel handig. Maar investeer, zodra dit financieel kan, in je eigen apparatuur. Uiteindelijk ben je dan goedkoper uit.
  3. Pak in het begin zoveel mogelijk klussen aan, dat is goed voor je portfolio.
  4. Gebruik de connecties die je hebt en probeer nieuwe te maken. Om aan opdrachten te komen of om samen te werken.
  5. Gebruik geen vaktermen in je gesprekken met klanten, praat in de taal die de klant snapt.

Videoserie Jong Ondernemen

In de serie Jong Ondernemen, een samenwerking tussen KVK en Stichting Jong Ondernemen, krijgen studenten met een ondernemersdroom de kans om mee te lopen met een inspirerende jonge ondernemer. Zo krijgen ze een uniek kijkje achter de schermen. Want succesverhalen genoeg maar is ondernemen wel zo mooi als het lijkt? De studenten gaan op zoek naar het echte verhaal. Ze mogen álles vragen en gaan onderzoeken of  ondernemerschap ook iets voor hen is. Presentator Joshua Alagbe neemt ons mee in de wereld van onderwijs & ondernemerschap. Is ondernemer zijn wel echt zo geweldig? We zien het in deze serie.

Bekijk de andere stages

Anderen lezen ook