Stap 5 van 5

Aan de slag met stoppen

De rechtsvorm bepaalt welke stappen je moet zetten om je bedrijf te beëindigen. Denk bijvoorbeeld aan zaken met de Belastingdienst. Zeg ook lopende abonnementen en verzekeringen op. Tenslotte schrijf je je bedrijf uit bij KVK.

Stoppen per rechtsvorm

Wat je moet regelen om je bedrijf te stoppen, hangt af van de rechtsvorm van je bedrijf en natuurlijk van je specifieke situatie. De belangrijkste aandachtspunten lees je in de informatie op Ondernemersplein.nl. Kies de rechtsvorm van je bedrijf:

Checklist bedrijf stoppen

Vergeet ook alle kleine dingen niet, zoals abonnementen stopzetten en verzekeringen opzeggen. Soms heb je voor de beëindiging van overeenkomsten een bewijs nodig dat je bedrijf is gestopt. Bij KVK kun je na de uitschrijving van je bedrijf een uittreksel uit het Handelsregister bestellen waarin staat dat je bedrijf is gestaakt. De checklist bedrijf stoppen geeft aan wat je op welk moment moet regelen.

Video Stoppen met je bedrijf

Bekijk ook de video Stoppen met je bedrijf. Die geeft uitleg over de stappen die nodig zijn als je stopt met ondernemen. Zowel bij verkoop en overdracht, bij schulden en als je zelf beslist om te stoppen.

KVK Adviesteam

Heb je vragen over de stappen die moet nemen om te stoppen? Neem dan contact op met het KVK Adviesteam en bel 0800 21 17.