Jouw regio in beeld

KVK Regiodata

Wil je weten met welke kenmerken jouw gemeente of regio zich kan onderscheiden en profileren? Maak gebruik van de kerncijfers van KVK Regiodata en ontdek hoe jouw gemeente of regio scoort. De data zijn nu uitgebreid met de effecten van de coronacrisis.

Check jouw regiodata

KVK Regiodata gebruiken

Waarom?

KVK Regiodata geeft inzicht in hoe gemeenten en regio’s scoren op demografie, onderwijs, economie, kunst en cultuur, vastgoed, infrastructuur en ondernemerschap. De cijfers vormen de basis voor toekomstplannen.

Hoe werkt het?

Kies je gemeente of regio. Vergelijk jouw situatie op basis van meer dan 170 indicatoren. De 10 hoogst of laagst scorende zie je in beeld. Ze worden vergeleken met het Nederlandse gemiddelde, regio of stad.

Voor wie?

KVK Regiodata is voor gemeenten, regio’s, ondernemerscollectieven, vastgoedsector, ondernemers en anderen met belangstelling voor data. De cijfers zijn afkomstig van verschillende organisaties: KVK, CBS, BAG, LISA en Locatus.

Ontdek de mogelijkheden van KVK Regiodata

Wil je weten hoe KVK Regiodata werkt en welke mogelijkheden het biedt? Bekijk dan de animatie en ontdek wat KVK Regiodata voor jou kan betekenen.
Bekijk de animatie

KVK Dataverkenning

Meer weten over KVK Regiodata en het gebruik en toepassing van de tool? Vraag dan de KVK Dataverkenning aan: een digitale meeting waarin je uitleg krijgt en in gesprek gaat over de mogelijkheden van de tool.

Meerdere gemeenten en provincies maken gebruik van de KVK Dataverkenning. Ruud Scheijen, data analist gemeente Sittard-Geleen: ‘De KVK Regiodata tool is een fijne tool om te gebruiken. Daarnaast is de tool makkelijk toegankelijk en kosteloos.’ Elles Aertsen, Team Leegstand en Transformatie provincie Noord-Brabant: 'Een mooie wijze om het regionale gesprek te voeren'.

Dataverkenning aanvragen