Inschrijving vestigingen van zorginstellingen

Heb je een instelling in de zorgsector? Zowel non-profit-instellingen (verenigingen, stichtingen) als profit-organisaties (bv's, coöperaties, maatschappen e.d.) moeten ingeschreven staan in het Handelsregister. Voor stichtingen en verenigingen is het echter niet altijd noodzakelijk. Controleer dit voor de zekerheid.

Vul het formulier in

In de wet staat wat een vestiging is. Voor de zorgsector is het vestigingsbegrip uitgewerkt. Voorbeelden van vestigingen zijn een behandelcentrum, magazijn of afzonderlijk gelegen kantine. In de 'Uitwerking vestigingsbegrip Handelsregister' staat precies wat een vestiging is voor een commerciële instelling en voor een niet-commerciële instelling. Klik onderaan deze pagina op de knop die voor jou van toepassing is en volg de stappen om digitaal het formulier in te vullen. 

Ondertekenen

Je kunt op twee manieren je inschrijving ondertekenen: digitaal en per post. 

Digitaal

Nadat je het formulier digitaal hebt ingevuld, zie je op je scherm welke documenten je moet uploaden. Daarna onderteken je door met DigiD in te loggen. In twee werkdagen schrijft KVK je nieuwe vestiging in.

Post

Na het digitaal invullen van het formulier, kun je het uitprinten en ondertekenen. Stuur het formulier met alle gevraagde documenten per post naar KVK. In tien werkdagen schrijven wij je nieuwe vestiging in. 

Commerciële vestigingNiet-commerciële vestiging