Toestemmingsverklaring
- Bijgewerkt 14 februari 2023
- 1 min
Met een toestemmingsverklaring verleent de eigenaar/verhuurder van een pand jou toestemming om op het betreffende adres een onderneming/organisatie te vestigen of het betreffende adres te gebruiken als postadres voor je onderneming/organisatie. De verklaring moet voorzien zijn van een handtekening en kopie van een geldig legitimatiebewijs van de eigenaar/verhuurder.
Toestemmingsverklaring downloaden
Je kunt hier een toestemmingsverklaring downloaden. Wil je de toestemmingsverklaring gebruiken om je in te schrijven? Neem de geprinte en ondertekende verklaring dan mee naar je afspraak bij KVK. Wil je de toestemmingsverklaring gebruiken om een (post)adres te wijzigen of een (post)adres van een nieuwe vestiging in te schrijven? Stuur dan de ondertekende verklaring mee met het wijzigingsformulier.
Risico’s toestemmingsverklaring
Voor de eigenaar / verhuurder die toestemming geeft, zijn er risico's verbonden aan de toestemmingsverklaring:
- Alleen de eigenaar van de onderneming/organisatie heeft de mogelijkheid om het bezoekadres te wijzigen. De toestemmingsgever kan dit niet doen.
- Bij financiële problemen van de ondernemer/organisatie kunnen instanties als de Belastingdienst of incassobedrijven zich op het toestemmingsadres melden en een vordering indienen.
- De eigenaar/verhuurder die toestemming geeft moet vooraf checken of het verlenen van de toestemming consequenties heeft voor bijvoorbeeld:
- toeslagen van de Belastingdienst
- uitkering
- huurovereenkomst (is onderverhuur toegestaan of niet)
- hypotheek
- verzekeringen
- bestemmingsplan gemeente
Intrekken toestemmingsverklaring
Heb je een toestemmingsverklaring afgegeven voor het gebruik van jouw pand of privéadres als bezoek- en/of postadres voor een onderneming of organisatie en wil je deze intrekken? Bespreek dit met de persoon aan wie je de toestemming hebt verleend. Deze moet ervoor zorgen dat het bezoek- en/of postadres van de onderneming of organisatie aangepast wordt bij KVK.
Toestemmingsgever is verhuisd naar nieuw (privé)adres
- Toestemmingsverklaring blijft van toepassing
Ben je verhuisd naar een nieuw (privé)adres en mag de ondernemer of organisatie dit nieuwe adres opnieuw gebruiken voor de registratie bij KVK? Zorg dan voor een nieuwe toestemmingsverklaring en laat de ondernemer of organisatie het nieuwe bezoekadres en/of postadres doorgeven aan KVK. - Toestemmingsverklaring blijft niet van toepassing
Ben je verhuisd naar een nieuw (privé)adres en mag de ondernemer of organisatie dit nieuwe adres niet meer gebruiken voor de registratie bij KVK? Bespreek dit met de persoon aan wie je de toestemming hebt verleend. Deze moet ervoor zorgen dat het bezoek- en/of postadres van de onderneming of organisatie aangepast wordt bij KVK.