Adres wijzigen

Je kunt eenvoudig een adreswijziging en wijzigingen in een aantal contactgegevens via het webformulier doorgeven.

De volgende gegevens van je onderneming kun je digitaal wijzigen: 

  • website (url)
  • telefoonnummer of faxnummer
  • e-mailadres
  • berichtenboxnaam

Wanneer geef ik een adreswijziging door?

Je moet de adreswijziging binnen een week doorgeven. Ook als er meer dan een week voorbij is, moet je de adreswijzing nog melden. Doe je dit niet, dan kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van je bedrijf. Je adreswijziging geldt pas zodra deze is doorgevoerd in het Handelsregister. Eerder kun je je er niet op beroepen.

Moet ik een wijziging van mijn privéadres ook doorgeven aan KVK?

Wijzig eerst je privéadres bij de gemeente. Zij geven dit aan ons door. Daarna wijzigen wij automatisch jouw privéadres.

Is het bezoekadres van je bedrijf of organisatie hetzelfde als je privéadres? Geef dan wel de wijzing van je bezoekadres aan ons door. Voor eenmanszaken kan dat via ‘Mijn eenmanszaak’. Voor andere rechtsvormen geef je dit online door via ‘Wijzigen'. Maar doe dit pas nadat je de wijziging van je privéadres aan de gemeente hebt doorgegeven. Dit voorkomt dat wij je om aanvullend bewijs vragen.

Privéadres in buitenland

Woon je in het buitenland en sta je ingeschreven in de RNI (Registratie Niet-Ingezetenen)? Geef de wijziging van je privéadres door aan 1 van de 19 RNI-loketten. Daarna wijzigen wij je privéadres automatisch. 
Sta je niet ingeschreven in de RNI? Geef dan de wijziging van je privéadres aan ons door via formulier 16 (voor een eenmanszaak) of wijzigingsformulier (voor overige rechtsvormen). Print het formulier, zet een originele handtekening met pen en stuur het samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de ondertekenaar op naar het KVK-postadres. Stuur ook een bewijsstuk mee van het nieuwe privéadres. 

Verhuizen onderneming

Verhuist je onderneming? Meld dit bij ons. Wij geven de wijziging van je bezoekadres door aan de Belastingdienst.

Postadres

Wil je een postadres opgeven of wijzigen? Meld het bij ons én bij de Belastingdienst.

Veelgestelde vragen

Het doorgeven van een wijziging is gratis. Is er sprake van een inschrijving van een nieuwe onderneming, voortzetting, overname, splitsing of fusie waarbij een nieuwe inschrijving in het Handelsregister ontstaat met een nieuw KVK-nummer? Dan betaal je een inschrijfvergoeding.

Nieuw uittreksel

Je kunt na verwerking van de wijziging(en) tegen betaling een Uittreksel Handelsregister Kamer van Koophandel® aanvragen.