Toelichting bij de Toegankelijkheidsverklaring

Onderstaande functionaliteiten zijn niet meegenomen in het onderzoek naar de digitale toegankelijkheid van KVK.nl. Van deze functionaliteiten is bekend dat zij nog niet of gedeeltelijk voldoen aan de norm voor digitale toegankelijkheid.

Bestellen van producten

Het bestellen van producten (bijvoorbeeld uittreksels uit het Handelsregister) op KVK.nl verloopt via een bestelservicefunctionaliteit. De orderstraat is een bestelservice voor het verstrekken/verkopen van Handelsregister informatieproducten en sterk verweven met legacy-componenten. Deze functionaliteit wordt volledig vernieuwd en deels digitaal toegankelijk opgeleverd in 2021. Het aanvragen van een toegangscode/bestelaccount is nog niet digitaal toegankelijk gemaakt.

Toegankelijk alternatief

Zolang bovenstaande functionaliteiten nog niet digitaal toegankelijk zijn met een screenreader krijgen bezoekers die gebruik willen maken van deze functionaliteiten een alternatief aangeboden in de vorm van dienstverlening per telefoon of per e-mail/chat. Hulp nodig met het lezen of gebruiken van een product? Neem dan contact op met het Service Center via 088- 585 15 85.

Aanvragen van een Legal Entity Identifier (LEI-registratie)

Ondernemers kunnen via Kvk.nl een LEI-registratie aanvragen. Deze procedure is niet volledig digitaal toegankelijk. De functionaliteit krijgt in 2021 een upgrade. Wij bieden zolang een toegankelijk alternatief.

Wijzigingen in gegevens doorgeven

Ondernemers kunnen via KVK.nl verzoeken indienen om bepaalde gegevens te wijzigen. Daarbij gaat het om:

  • persoonlijke pagina
  • bestellingenoverzicht
  • rekeningnummer
  • bestelaccount

Deze functionaliteiten zijn nog niet digitaal toegankelijk. Wij bieden zolang een toegankelijk alternatief.

Alternatief

Zolang bovenstaande functionaliteiten nog niet digitaal toegankelijk zijn krijgen bezoekers die gebruik willen maken van deze functionaliteiten een alternatief geboden in de vorm van dienstverlening per telefoon of per e-mail/chat.

Nieuw onderzoek

Zodra bovenstaande functionaliteiten zijn opgeleverd zullen deze bij nieuw onderzoek naar de digitale toegankelijkheid op KVK.nl meegenomen worden. Een extern toegankelijkheidsonderzoek naar deze functionaliteiten staat gepland medio juli 2022.

Voor Developersportal zal het subdomein aangepast worden van developers.kvk.nl naar developer.kvk.nl. Deze 2 subdomeinen zullen een tijdje naast elkaar voortbestaan, omdat het subdomein stap voor stap gemigreerd zal worden.