Innovatie Top 100

Koning Willem-Alexander online aanwezig bij bekendmaking KVK Innovatie Top 100

Zijne Majesteit de Koning is donderdagmiddag 21 januari virtueel aanwezig bij de presentatie van de 15e KVK Innovatie Top 100, waarbij KVK de 100 meest innovatieve mkb-bedrijven van Nederland bekend maakt.

KVK zet al 15 jaar innovatieve ondernemers in de schijnwerpers en staat stil bij het innovatieklimaat in Nederland. Tijdens de presentatie dit jaar wordt met name ingegaan op ondernemen en innoveren in tijden van crisis. De Koning woont het digitale programma bij en spreekt na afloop een aantal ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf over innoveren en ondernemen in crisistijd en de impact van de pandemie op hun bedrijven.

Dragon's Den Won Yip

Eén van de sprekers is ondernemer en horecatycoon Won Yip, ook bekend van Dragon’s Den. Yip startte in 1990 een kroeg op de Dam in Amsterdam. In 30 jaar bouwde hij een imperium op van horecazaken in binnen- en buitenland. Ook Yip heeft momenteel te maken met de gevolgen van de Coronacrisis. Hij vertelt de aanwezigen hoe hij daarmee om gaat en geeft tips voor collega-ondernemers.

Businessmodellen

Patrick van der Pijl is de oprichter en CEO van Business Models Inc, een internationaal business design bureau gespecialiseerd in strategie en innovatie. Van der Pijl is designer, creator en auteur van een aantal boeken. Tijdens de bijeenkomst Van der Pijl aan de hand van voorbeelden zien hoe ondernemers óók in deze tijd met een frisse blik naar hun businessmodel kunnen blijven kijken.

Winnaars

Aansluitend maakt KVK de notering van de bedrijven in de KVK Innovatie Top 100 bekend. De nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Ook wordt de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. Aanmelden kan via www.kvk.nl/innovatietop100.

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie)

Verslaggevers kunnen online aanwezig zijn bij het evenement via www.kvk.nl/innovatietop100.

Na inschrijving ontvang je een inlogcode die toegang geeft tot het evenement op 21 januari 2021. Foto’s zijn beschikbaar via de Nederlandse beeldbanken. Videobeelden en foto’s worden vrijgegeven door KVK.

Meer informatie:

KVK Debby van Wijngaarden 06 – 510 87 564 debby.van.wijngaarden@kvk.nl www.kvkinnovatietop100.nl (hier vind je ook het overzicht van de 100 finalisten)