Financiering

Geld voor uw plannen

U ziet een geweldige kans voor uw bedrijf of u wilt juist een bedrijf starten. Maar hoe komt u aan geld voor uw plannen? De Kamer van Koophandel helpt u op weg met uw financieringsaanvraag.

Veelgestelde vragen

 • Welke financieringsmogelijkheden zijn er?

  Financiering is mogelijk door eigen geld in te zetten, externe financiering te organiseren of gebruik te maken van middelen uit een regeling of subsidie. Meestal is het nodig om voor de financiering een mix van financieringsvormen te maken.

 • Waar let een financier op in mijn plan?

  Investeerders, banken, subsidieverstrekkers en andere financiers kunnen verschillende aspecten van uw plan belangrijk vinden. Zoals de omschrijving van uw onderneming, de onderbouwing van uw bedrijfsplan en uw ondernemerskwaliteiten. Verdiep u ook in de taal en informatiebehoefte van de financier. En zorg voor een goede bedrijfspresentatie: oefen een ‘pitch’.

 • Hoeveel financiering heb ik nodig?

  Met een financieel plan brengt u in kaart hoeveel geld u nodig heeft. Zo heeft u duidelijkheid voor uzelf en uw investeerders.

 • Is crowdfunding iets voor mij?

  Bij crowdfunding haalt u geld op bij mensen die bereid zijn om een (klein) bedrag in uw plannen te investeren. Doe de crowdfunding-scan en ontdek of crowdfunding bij u en uw onderneming past.

 • Ben ik als ondernemer verplicht om een administratie bij te houden?

  Als ondernemer bent u verplicht om een administratie bij te houden. Als uw administratie op orde is, levert u dat een schat aan informatie op over uw bedrijf. U houdt overzicht, kunt ontwikkelingen signaleren en op tijd bijsturen en beslissingen nemen.

Staat uw vraag er niet bij?