Rekentool uurtarief berekenen

Je uurtarief bepalen is best lastig. Te hoog schrikt klanten af, te laag levert je misschien te weinig inkomen op. Met deze tool kun je zelf je tarief berekenen. Je gewenste netto inkomen is het uitgangspunt.

Je uurtarief berekenen

Waarom?

Je uurtarief bepaalt hoeveel inkomen je uit je bedrijf gaat halen. Deze tool gebruikt het gewenste netto-inkomen dat je wilt verdienen als basis. Met de tool kun je verschillende varianten berekenen en vergelijken.

Hoe werkt het?

Vul het netto-inkomen in dat je wilt verdienen en het aantal declarabele uren per jaar. De tool rekent het uurtarief op basis van deze gegevens uit.

Voor wie?

Voor alle ondernemers die werken met een uurtarief. Bijvoorbeeld voor zzp'ers die werken volgens 'uurtje factuurtje'. Of voor ondernemers die een uurtarief gebruiken in offertes naar hun klanten.

Bij het bepalen van een uurtarief, spelen factoren zoals de markt, ervaring, concurrentie en bijvoorbeeld kwaliteit een rol. Bespreek het resultaat van deze indicatieve berekening met een adviseur. Aan de uitkomst van de rekentool kun je geen rechten ontlenen. Lees meer over het bepalen van je uurtarief.