Zakelijk flitskrediet, doen of niet?

Met een zakelijk flitskrediet leen je tot 1 miljoen euro voor je bedrijf. De aanvraag doe je online en het geld staat binnen een paar dagen op je rekening. Een flitskrediet kan je helpen, maar de rente en bijkomende kosten zijn hoog. Het is geen oplossing als je bedrijf al langer financiële problemen heeft.

Bepaal je uurtarief

Vul in wat je wil verdienen en ontdek welk uurtarief daarbij past

Bereken het nu

Een zakelijk flitskrediet is een tijdelijke overbrugging voor zzp’ers en mkb’ers en bedoeld voor de korte termijn. Er zijn veel aanbieders op de markt. De hoogte en de kosten en de rente hangen af van het risico voor de verstrekker. En ook van de snelheid waarmee je het krediet krijgt. Bij een flitskrediet kan de rente hoog oplopen. Bereid je daarom goed voor. Vergelijk de kosten en voorwaarden en reken alles door voordat je een besluit neemt.

Nadelen van een flitskrediet

De rente van een zakelijk flitskrediet is hoger dan bij andere soorten krediet. Ook krijg je te maken met extra bijkomende kosten. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt hiervoor.

De looptijd van een flitskrediet is kort, drie tot twaalf maanden. In deze looptijd ga je ook al aflossen. Betaal je de rente en aflossing op het flitskrediet niet op tijd? Of houd je je niet aan de voorwaarden? Dan komen er kosten bij. Je schuld kan zo flink oplopen.

Let op: betaal niet meer dan 20% aan rente en bijkomende kosten op het totale geleende bedrag. Anders betaal je volgens de Stichting MKB Financiering te veel.

Voordelen van een flitskrediet

Een flitskrediet aanvragen gaat online en snel. Na goedkeuring heb je binnen een dag geld op je rekening. Het leenplatform beoordeelt je kredietaanvraag onder andere met gegevensanalyses op je bankafschriften. Dat scheelt veel papierwerk. Het maakt niet uit of je al schulden hebt en een onderpand is niet nodig. Je hebt daarom meer kans op een lening dan bij bijvoorbeeld een bank. De looptijd is kort, drie tot twaalf maanden.

Niet bij langdurige financiële problemen

Zit je bedrijf al langer in de financiële problemen? Dat los je niet op met een flitskrediet. Het levert je misschien later zelfs meer financiële problemen op. Kijk daarom eerst naar andere vormen van bedrijfsfinanciering. Zoek ook uit of je kunt besparen en je bestaande schulden kunt aflossen. Kijk ook bij Geldfit voor tips, informatie en persoonlijk advies.

Weet je zeker dat je geldproblemen tijdelijk zijn? En dat je het bedrag met rente en extra kosten op tijd kunt terugbetalen? Dan kan een flitskrediet de hoge rente en kosten wel waard zijn. Vraag in ieder geval minstens drie offertes aan. Dan kun je de rente, bijkomende kosten en looptijd  vergelijken. En lees de kleine lettertjes.

Meer mogelijkheden voor financiering

Je hebt veel meer mogelijkheden voor een zakelijke lening dan je misschien denkt. Gebruik het stroomschema financiering en kijk wat bij jou past. In de KVK Gids voor bedrijfsfinanciering vind je alles over financiering vinden voor je bedrijf. Het KVK Geldboek voor ondernemers geeft je basisinformatie over het regelen van je geldzaken.