Stappenplan schulden

Krijg in vijf stappen inzicht in je financiële situatie, hoe je schulden op kunt lossen en wie je daarbij helpen. Begin vandaag en schakel op tijd hulp in.

Stappenplan schulden

Heb je te maken met schulden? Praat erover en pak ze aan. Gebruik hiervoor de vijf stappen van het KVK Stappenplan schulden.

De stappen in het kort

Stap 1: Erken de signalen en geef emoties de ruimte

Herken en erken signalen in je bedrijf en bij jezelf die aantonen dat het financieel niet goed gaat. Er zijn instanties die je helpen als het emotioneel zwaar is.

Begin bij stap 1

Stap 2: Maak een overzicht van je schulden

Hoe hoog zijn je schulden precies en is je bedrijf levensvatbaar? Hiervoor is overzicht nodig. Zet je financiën op een rij en maak een planning voor je inkomsten en uitgaven.

Direct naar stap 2

Stap 3: Bekijk de oplossingen voor je schulden

Ga je de schulden zelf oplossen of met behulp van een wettelijke schuldregeling? Welke oplossingen passend zijn voor jouw situatie hangt af van de hoogte van de schuld en de rechtsvorm van je bedrijf.

Direct naar stap 3

Stap 4: Gebruik hulp van organisaties

Schulden oplossen hoef je niet alleen te doen. Trek aan de bel als je er zelf niet uit komt. Er staan professionals en andere ondernemers voor je klaar die je helpen.

Direct naar stap 4

Stap 5: Blijf uit de schulden

In de laatste stap vind je tips om uit de schulden te blijven.

Direct naar stap 5

Advies op maat van het KVK Adviesteam

Bel met de ervaren adviseurs van het KVK Adviesteam. Zij denken met je mee over vervolgstappen voor je bedrijf. Hoe je schulden op kunt lossen of uit een omzetdip komt. Zij geven advies en verwijzen door naar organisaties uit het KVK-netwerk. Bel: 0800 21 17.