Uitschrijven bedrijf of rechtspersoon

Als je jouw bedrijf of rechtspersoon beëindigt, moet je deze uitschrijven. Daarvoor gebruik je een formulier. Een functionaris (zoals een bestuurder, vennoot, commissaris of gevolmachtigde) of een vestiging kun je via een apart formulier uitschrijven.

Rechtspersonen eerst ontbinden

Rechtspersonen moeten eerst ontbonden worden voordat je deze kunt uitschrijven. Rechtspersonen zijn: besloten vennootschappen, naamloze vennootschappen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen, verenigingen en stichtingen. Lees meer over het ontbinden van een rechtspersoon in de factsheet ontbinding rechtspersonen.

Ontbinden rechtspersoon

Gevolgen (financiële) instellingen

Als de rechtspersoon beëindigt kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld vergunningen van de gemeente, financiering, verzekeringen, pensioenfonds of bankrekening van die rechtspersoon. Raadpleeg de website van de desbetreffende (financiële) instelling om te zien welke stappen je moet volgen als de rechtspersoon ophoudt te bestaan.

Stappenplan bedrijf stoppen

Wat komt er nog meer kijken bij het stoppen van een bedrijf?

Bekijk het stappenplan bedrijf stoppen

Functionaris of vestiging uitschrijven

Wil je alleen een functionaris of vestiging uitschrijven, zonder de rechtspersoon op te heffen? Dat kan ook. Volg daarvoor 1 van onderstaande links, vul de naam of het KVK-nummer van je onderneming in en volg de stappen.

Schrijf een functionaris uit

Schrijf een vestiging uit


Read this article in English

InfoPage