Hoe schrijf ik mijn bedrijf uit?

Als u uw bedrijf of rechtspersoon beëindigt, moet u deze uitschrijven. Daarvoor gebruikt u een formulier. Ook een functionaris (zoals een bestuurder, vennoot, commissaris of gevolmachtigde) of een vestiging kunt u via een formulier uitschrijven.

Uitschrijven

Rechtspersonen eerst ontbinden

Rechtspersonen moeten eerst ontbonden worden voordat u deze kunt uitschrijven. Rechtspersonen zijn: besloten vennootschappen, naamloze vennootschappen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen, verenigingen en stichtingen.

Lees meer over het ontbinden van een rechtspersoon in de factsheet ontbinding rechtspersonen.

Ontbinden rechtspersoon

Stappenplan bedrijf stoppen

Wat komt er nog meer kijken bij het stoppen van een bedrijf?

Veelgestelde vragen

  • Hoe snel wordt mijn wijziging verwerkt? Ontvang ik hier een bevestiging van?

    Als uw opgave juist en volledig is, verwerken wij uw wijziging na ontvangst binnen enkele werkdagen in het Handelsregister. Anders nemen wij contact met u op.

    Als u een wijziging doorgeeft voor een datum in de toekomst, dan wordt de wijziging pas op die datum zichtbaar in het Handelsregister. Het Handelsregister geeft namelijk altijd de actuele situatie weer.

    Nadat we uw wijziging hebben verwerkt in het Handelsregister, ontvangt u een bevestiging per brief (of digitaal via uw berichtenbox, als u deze gebruikt).

  • Waarom kan ik het formulier niet digitaal versturen?

    Het is wettelijk verplicht om formulieren voor het Handelsregister te ondertekenen. Dit verkleint ook de kans op fraude bij wijzigingen in het Handelsregister. Om de wijzigingen digitaal door te geven, is een elektronische handtekening met hoog betrouwbaarheidsniveau noodzakelijk. DigiD voldoet bijvoorbeeld niet. De KvK werkt aan een dienst om opgave digitaal te kunnen doen. Meer informatie over elektronische identificatie: www.eid-stelsel.nl