Inschrijven vestiging van een onderneming

Het inschrijven van een vestiging gaat heel eenvoudig. Of het nou een vestiging van je onderneming is, zoals een vof of eenmanszaak, of van een rechtspersoon die commerciële activiteiten uitoefent, zoals een bv.

Gaat het om een stichting of vereniging zonder commerciële activiteiten? Check dan hier of je je vestiging moet inschrijven.

Vul het formulier in

Klik onderaan deze pagina op 'inschrijven vestiging' en volg de stappen om digitaal het formulier in te vullen.

Ondertekenen

Je kunt op twee manieren je inschrijving ondertekenen: digitaal en per post. 

Digitaal

Nadat je het formulier digitaal hebt ingevuld, zie je op je scherm welke documenten je moet uploaden. Daarna onderteken je door met DigiD in te loggen. In twee werkdagen schrijft KVK je nieuwe vestiging in.

Post

Na het digitaal invullen van het formulier, kun je het uitprinten en ondertekenen. Stuur het formulier met alle gevraagde documenten per post naar KVK. In tien werkdagen schrijven wij je nieuwe vestiging in. 

Inschrijven vestiging

Veelgestelde vragen

Hoe snel we je wijziging verwerken, hangt af van hoe je je wijziging aan ons doorgeeft. 

  • Geef je de wijziging online door? Dan verwerken we die binnen 2 werkdagen.
  • Geef je de wijziging per post door? Dan verwerken we die na ontvangst binnen 10 werkdagen.

We nemen contact met je op als de wijziging niet juist of onvolledig is. 

Na verwerking van je wijziging in het Handelsregister krijg je een officiële bevestiging per brief (Awb-brief),  of digitaal via je Berichtenbox voor bedrijven. Dien je de wijziging online in? Dan ontvang je ook een bevestiging via e-mail. 

Tussen het moment van ontvangst van je wijziging en de verwerking ervan kunnen we geen informatie geven over de status van de verwerking. 

Geef je een wijziging door voor een datum in de toekomst? Dan zie je de wijziging pas op die datum in het Handelsregister. Het Handelsregister geeft namelijk altijd de actuele situatie weer.