Vestigingsnummer

Elke vestiging van een onderneming of rechtspersoon in het Handelsregister heeft een uniek vestigingsnummer van 12 cijfers.

Waar vind je het vestigingsnummer?

Zoek in het Handelsregister op bedrijfsnaam, adres of KVK-nummer, dan zie je in de zoekresultaten het vestigingsnummer.
Het vestigingsnummer staat ook vermeld in het uittreksel, de adressenselectie, het mutatieabonnement en de bestandsvergelijking.

Van oud naar nieuw vestigingsnummer

Voorheen hadden vestigingen van ondernemingen of rechtspersonen een volgnummer (subdossiernummer) van 4 cijfers. Samen met het KVK-nummer van 8 cijfers werd het volgnummer ook wel gezien als vestigingsnummer. 

Voorbeeld

Oude situatieHuidige situatie
  • KVK-nummer onderneming: 12345678
  • subdossiernummer vestiging: 0001
  • Nummer vestiging: 123456780001
  • KVK-nummer onderneming: 12345678
  • Vestigingsnummer: 321654871234

Geen vestigingsnummer

Veel verenigingen, stichtingen, vve’s en sommige publiekrechtelijke rechtspersonen hebben géén vestiging en dan uiteraard ook geen vestigingsnummer. Blijkt er wel een vestiging te zijn, dan moet deze worden ingeschreven.

Veelgestelde vragen

Het vestigingsnummer heeft een relatie met het KVK-nummer, maar dat is niet af te leiden uit de opbouw van het vestigingsnummer. In de informatieproducten, zoals uittreksels, wordt het KVK-nummer meegeleverd als dit relevant is.

Je hoeft het vestigingsnummer niet actief te gebruiken in het handelsverkeer en het dus niet te vermelden op briefpapier, facturen en de website, zoals bij het KVK-nummer wel het geval is.