Ondernemen begint bij KVK

Elk jaar starten zo’n 180.000 ondernemers een bedrijf. Het begint bij KVK met de inschrijving van het bedrijf. KVK is daarom vaak het eerste aanspreekpunt voor startende ondernemers en mensen die overwegen voor zichzelf te beginnen. Voor advies, informatie, begeleiding en doorverwijzing kunnen zij bij KVK terecht.

KVK Krachtmeting

Hoe sterk ben jij in ondernemen? Vergelijk jezelf met anderen

Doe de test

Breed kennisaanbod

KVK biedt een breed aanbod aan informatie en producten. Dat doen we via  KVK.nl, webinars, scans, apps, voorlichtingsbijeenkomsten, telefonische ondersteuning, sociale media en het StartersMagazine. Daarbij werkt KVK samen met onder meer UWV en de Belastingdienst. KVK is er voor alle ondernemers en heeft alles in huis om starters op weg te helpen.

Startersdagen

Een van de grootste programma’s die KVK voor (aspirant) ondernemers organiseert, zijn de landelijke Startersdagen. Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf en daar helpt KVK bij. 3 keer per jaar vindt dit evenement plaats, telkens op 3 verschillende locaties in het land. De Startersdagen trekken gemiddeld 18.000 bezoekers.
Bezoekers krijgen advies over alle facetten van het ondernemen. Over het schrijven van een ondernemersplan of over een gepaste verzekering. Maar ook over het vinden van bedrijfsruimte, administratie voeren of bepalen van het uurtarief. Tijdens de dag kan de bezoeker presentaties en inspiratiesessies bijwonen, netwerken én de informatiemarkt bezoeken.
Voor de Startersdagen werken wij samen met gemeenten, Belastingdienst, UWV, brancheorganisaties en bedrijven. Starters kunnen het programma ook online volgen, dit kan live, waarbij adviseurs via chat vragen beantwoorden.

Ondernemersplein

KVK faciliteert ook Ondernemerspleinen. Daar ontmoeten starters, zzp’ers, mkb’ers en andere ondernemers elkaar én 11 publieke dienstverleners die hen op weg helpen met hun ondernemersvragen. Op de Ondernemerspleien worden verschillende bijeeenkomsten georganiseerd voor ondernemers.

Maak leven ondernemer makkelijk

KVK blijft in beweging en brengt de wensen van ondernemers in kaart. Hier stemmen we ons fysieke én digitale aanbod op af. KVK is er voor alle informatie over een bedrijf starten of overnemen, zzp, mkb, internationaal ondernemen, financiering, fraude en innovatie. Zo maken we het leven van ondernemers makkelijker!