Toestemmingsverklaring

Met een toestemmingsverklaring verleent de eigenaar/verhuurder van een pand jou toestemming om op het betreffende adres een onderneming te vestigen of het betreffende adres te gebruiken als postadres voor je onderneming. De verklaring moet voorzien zijn van een handtekening en kopie legitimatiebewijs van de eigenaar/verhuurder.

Toestemmingsverklaring downloaden

Je kunt hier een toestemmingsverklaring downloaden. Wil je de toestemmingsverklaring gebruiken om je in te schrijven? Neem de geprinte en ondertekende verklaring dan mee naar je afspraak bij KVK. Wil je de toestemmingsverklaring gebruiken om een (post)adres te wijzigen of een (post)adres van een nieuwe vestiging in te schrijven? Stuur dan de ondertekende verklaring mee met het wijzigingsformulier.

Risico's toestemmingsverklaring

Voor de eigenaar/verhuurder die toestemming geeft, zijn er risico's verbonden aan de toestemmingsverklaring:

  • Alleen de eigenaar van de onderneming heeft de mogelijkheid om het bezoekadres te wijzigen. De toestemmingsgever kan dit niet doen.
  • Bij financiële moeilijkheden van de ondernemer kunnen instanties als de Belastingdienst of incassobedrijven zich op het toestemmingsadres melden en een vordering indienen.
  • De eigenaar/verhuurder die toestemming geeft moet vooraf checken of het verlenen van de toestemming consequenties heeft voor bijvoorbeeld toeslagen van de Belastingdienst, een uitkering, hypotheek of verzekeringen.
InfoPage