UBO-gegevens inzien

Met UBO-gegevens inzien kun je bekijken welke UBO's van je organisatie in het UBO-register staan. En je kunt zien of jij zelf als UBO van een organisatie in het UBO-register staat.

De gegevens in het UBO-register zijn niet voor iedereen in te zien.

Wie kan UBO-gegevens inzien en wat heb je nodig?

Je kunt UBO-gegevens bekijken als je:

  • zelf UBO van een organisatie bent. Je ziet dan alleen je eigen gegevens;
  • officieel voor een organisatie inschrijvingen, wijzigingen en uitschrijvingen in het Handelsregister mag doen. Je ziet dan de UBO-gegevens van deze organisatie.

 
Om UBO-gegevens in te zien heb je je DigiD nodig.

Veelgestelde vragen over UBO-gegevens inzien

Vraag een DigiD aan op de website www.digid.nl. Hiervoor heb je een burgerservicenummer (BSN) nodig.

Woon je buiten Nederland en heb je geen DigiD? Bekijk welke situatie voor jou van toepassing is.

  • Heb je de Nederlandse nationaliteit? Je kan een DigiD aanvragen. Op de website van DigiD staat hoe dit moet.
  • Heb je niet de Nederlandse nationaliteit maar wel de nationaliteit van een land binnen de Europese Economische Ruimte (EER)? Schrijf je eerst in bij de Registratie Niet-ingezetenen (RNI). Na inschrijving bij de RNI krijg je meteen een Burgerservicenummer (BSN) en kan je een DigiD aanvragen. Op de website van DigiD staat hoe dit moet.
  • Heb je een nationaliteit van buiten de Europese Economische Ruimte (EER)? Dan kun je geen gebruik maken van DigiD. Heb je een DigiD nodig om een afspraak te maken om je eenmanszaak of vof in te schrijven? Neem dan contact op met 088-585 15  85.

Heb je UBO-gegevens nodig omdat je bank, accountant of notaris daar om vraagt? Helaas is het niet mogelijk om UBO-gegevens te downloaden. Banken en andere organisaties accepteren meestal wel een screenshot van de UBO-gegevens. Of je kunt de bevestigingsbrief gebruiken die je ontvangen hebt na de UBO-opgave, omdat hierin ook de UBO-gegevens staan.