Ontbinden/uitschrijven van een vof, maatschap, cv of rederij

Wil jij een vennootschap onder firma (vof), maatschap, commanditaire vennootschap (cv) of rederij ontbinden? Volg dan de volgende stappen.

1. Download het formulier 

Download formulier 17a: 'ontbinding vennootschap, rechtspersoon of maatschap'.

2. Formulier invullen en opsturen

Vul het volledige formulier 17a in. Let bij punt 5.1 op dat alle (beherend) vennoten, maten of leden van de rederij voor akkoord tekenen.

Stuur het formulier, met een kopie van het geldige legitimatiebewijs van degene die het formulier heeft ondertekend, naar een van de postadressen van KVK.

Gevolgen (financiële) instellingen

Let op: het opheffen en uitschrijven van de vof, maatschap, cv of rederij kan gevolgen hebben voor onder andere je bankrekening, financiering, verzekeringen, pensioenfonds en gemeentevergunningen.
Je kunt dan bijvoorbeeld niet meer bij je zakelijke bankrekening. Kijk daarom eerst op de website van deze instanties wat de gevolgen zijn van de stappen die je neemt, voordat je de vof, maatschap, cv of rederij bij ons uitschrijft.

Meer informatie

Als je stopt met je onderneming, moet je een aantal zaken regelen. In het stappenplan bedrijf stoppen lees je handige tips. Of lees meer over hoe je je belastingzaken afsluit als je onderneming opheft.

Let op: ben je van plan financiële ondersteuning aan te vragen bij je gemeente? Dan kan een voorwaarde zijn dat je nog ingeschreven staat in het Handelsregister. Check ook dit voordat je de onderneming uitschrijft bij KVK.