Stap 4 van 5

Financiering nodig?

Blijkt uit je liquiditeitsbegroting dat je geld tekort komt? Dan is financiering misschien een oplossing. Maak daarvoor een financieringsbegroting. Verschillende financieringsvormen en overbruggingsmogelijkheden kunnen je bedrijf de impuls geven die je nodig hebt voor een gezonde voortzetting.

Stap 4: Financiering

Kom je geld tekort? Controleer of je met een lening de tijdelijke dip kunt overbruggen of je bedrijf een impuls kunt geven.

Zoek naar financiering

Er zijn financieringsopties die je kunt aanvragen als je bedrijf in zwaar weer zit. Onderzoek bijvoorbeeld of je bedrijf recht heeft op subsidie.

Zit je als gevestigde ondernemer tijdelijk in financiële moeilijkheden, dan kun je een aanvraag doen voor het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Deze regeling biedt een krediet van maximaal 45.670 euro voor wie maximaal anderhalf jaar actief is als ondernemer. Bestaat je bedrijf al langer, dan is het maximumbedrag 248.064 euro.

Je kunt altijd een beroep doen op reguliere financiers. Maar overweeg ook eens non-bancaire financiering of een overbruggingsfinanciering. Ziet de toekomst van jouw bedrijf er goed uit, dan is de kans groter dat een reguliere financier met je in zee gaat.

Maak voor je aanvraag een financieringsbegroting. Daarin geef je aan welk bedrag je nodig hebt.