Stap 3 van 5

Dit kun je nog meer doen

Met de juiste marketing vergroot je je kansen als ondernemer. Haal de banden nog eens aan met vroegere klanten. En ga via verschillende kanalen op zoek naar nieuwe klanten. Verhoog je prijs of werk tijdelijk in loondienst.

Als je op zoek gaat naar meer klanten, zijn er twee manieren. Je probeert klanten te vinden die je nog niet kent. Op die manier je product verkopen is moeilijk, maar wel interessant. Bij succes breid je namelijk je doelgroep uit. Of je neemt nog eens contact op met iemand die eerder klant was of interesse toonde.

Klanten online bereiken

Online klanten vinden is tegenwoordig bijna onmisbaar. Als zzp’er bied je bijvoorbeeld je diensten aan op een platform als Werkspot. In een andere branche gebruik je misschien eerder social media. Bouw steeds aan je netwerk en deel op de socials regelmatig informatie waarmee je jouw volgers interesseert voor jou en je product of dienst.

Online adverteren kan ook zorgen voor succes. Je bepaalt zelf wie je wilt bereiken en zelfs met een klein budget kun je al een verschil maken. Was marketing voor jou tot nu minder belangrijk? Maak dan nu voor je bedrijf een marketingplan.

Prijs verhogen

Meer klanten betekent meer geld. Maar je kunt je inkomsten op meer manieren verhogen. Kijk eens naar je uurtarief. Heb je dat de laatste jaren nog wel eens aangepast? Sommige ondernemers doen dat liever niet. Het is niet gek als je ieder jaar opnieuw je uurprijs berekent. De omstandigheden waarin je zakelijk actief bent veranderen steeds. Denk aan inflatie, stijgende kosten, wetgeving en de tarieven van je concurrent. Je kunt ook uit gaan vand de prijsontwikkelingen in de markt.

Soms is een prijsstijging nodig, omdat je er niet aan ontkomt. Grondstoffen, verpakkingen, benzine: zo’n beetje alles waar je als ondernemer geld aan uitgeeft, is duurder geworden. Als je kosten door inflatie toenemen, kun je zelf ook je prijzen verhogen. Klanten accepteren dat vaak zolang je goed uitlegt waarom je duurder wordt, zeggen experts. 

Als zzp’er tijdelijk in loondienst

Je wilt snel iets bijverdienen. Een baan naast je werk als zzp’er is misschien de oplossing. Met de extra inkomsten uit loondienst kun je blijven ondernemen. De combinatie heeft mogelijk gevolgen voor belastingen. Zoek een baan bij een werkgever die niet je opdrachtgever is. Lees waar je op let. En kies wat voor jou het meest gunstig is.

KVK Adviesteam

Wil je meer weten over het verhogen van je prijs of het online bereiken van je klanten? Bel met het KVK Adviesteam 088 585 22 22.