Nieuwe tool biedt bedrijf in zwaar weer financieel inzicht

Bij de helft van de ondernemers heeft corona een negatieve impact op hun bedrijf. Voor die groep ondernemers is het overeind houden van het bedrijf een grote zorg. Nadenken over de langere termijn schiet er dan bij in. Hoewel het inmiddels weer beter gaat met de economie dan in 2020, heeft 13% van de ondernemers op dit moment nog schulden en betalingsachterstanden. Inzicht in je financiën helpt om je mogelijkheden op een rij te krijgen. Gebruik daarvoor de nieuwe Toekomstcheck van VNO-NCW en MKB-Nederland.

KVK, VNO-NCW, MKB-Nederland en het Ondernemersklankbord werken samen om ondernemers die door een zware tijd gaan te ondersteunen met persoonlijk advies en hulp op maat. Bijvoorbeeld met de Toekomstcheck.

Toekomstcheck

Wil je meer inzicht in de liquiditeit van je bedrijf? VNO-NCW en MKB-Nederland bieden ondernemers de Toekomstcheck. Met deze check blik je gemakkelijk vooruit om inzicht te krijgen in je financiële positie. Dan weet je hoe het er nu voor staat. En wat de prognose is voor de komende 12 maanden. Ook krijg je te zien hoe je bedrijf bestand is tegen verschillende toekomstscenario’s.

Pak je financiële gegevens van 2021 erbij. Met deze gegevens bij de hand duurt het invullen van de Toekomstcheck zo’n 15-20 minuten. Op desktop of laptop werkt de Toekomstcheck het snelste.

Wat kan ik met de Toekomstcheck?

De Toekomstcheck biedt ondernemers:

  • een efficiënte manier om financieel voorbereid te zijn op wat er in de toekomst kan gaan gebeuren
  • snel inzicht in de liquiditeit van het bedrijf nu en de komende twaalf maanden, gebaseerd op de eigen bedrijfsgegevens
  • een indicatie van de financiële liquiditeit in drie scenario’s: realistisch, optimistisch en pessimistisch
  • alles overzichtelijk in één persoonlijk dashboard
  • tips bij de relevante scenario’s
  • doorverwijzing voor persoonlijke coaching door het Ondernemersklankbord en in het vervolg ook brancheorganisaties
Doe de Toekomstcheck

 

 Grip op de zaak met persoonlijk advies

Ondernemen is doorzetten, aanpassen en keuzes maken. Dat is niet altijd gemakkelijk. Heb je financiële problemen en wil je weer grip op je zaak? Het KVK Adviesteam vertelt je graag over wat er mag en kan. We bieden persoonlijk advies, praktische stappenplannen en hulp bij de volgende stap.