KVK-kantoor Utrecht

Ons kantoor vind je op de Sint Jacobsstraat 300 in Utrecht. We zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend. Je hebt een afspraak nodig om langs te komen.

Wanneer maak je een afspraak?

Inschrijving voltooien

Voor een eenmanszaak, maatschap, vof of cv. Vul eerst het online inschrijfformulier in.

Nieuwe functionaris of bestuurder inschrijven

Vul eerst een formulier in en neem dit mee naar de afspraak.

Rechtsvorm wijzigen

Vul eerst een formulier in en neem dit mee naar de afspraak.

Locatie en openingstijden

KVK-kantoor Utrecht is te vinden op de Sint Jacobsstraat 300, 3511 BT Utrecht. We zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend. Je hebt een afspraak nodig om langs te komen. Het KVK-kantoor heeft geen parkeerplaatsen voor bezoekers. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is parkeergarage Paardenveld, Kroonstraat 9, 3511 RC Utrecht.

Veelgestelde vragen

Je schrijft je bedrijf in met behulp van inschrijfformulieren. Kies voor 'bedrijf', selecteer een rechtsvorm en doorloop de stappen. Vul de formulieren zo volledig mogelijk in. Om je inschrijving definitief te maken, maak je online een afspraak door in te loggen met DigiD. Inschrijven kan bij elk KVK-kantoor in Nederland.

Het uitschrijven van je bedrijf geef je door met een formulier op onze website. Kies voor uitschrijven, vul de bedrijfsnaam of het KVK-nummer in en doorloop de stappen. De uitschrijving verstuur je:

 • digitaal: dit is mogelijk voor een eenmanszaak, een rechtspersoon in oprichting of een vestiging van en buitenlandse vennootschap in Nederland
 • per post: voor alle overige rechtsvormen

Je registreert je bedrijf een week voor of na de start van de bedrijfsactiviteiten. Maak daarvoor thuis de inschrijving in orde. Vervolgens plan je online een afspraak voor de legitimatiecontrole en het afronden van je inschrijving. Je ontvangt meteen je KVK-nummer. Inschrijven kan bij elk KVK-kantoor in Nederland.

Je mag ook eerder bij ons langskomen voor de controle van je vooraf ingevulde gegevens en je legitimatiebewijs. Dit kan tot maximaal 3 maanden voor jouw startdatum. In dit geval ontvang je je KVK-nummer in de week van jouw startdatum per post. Een afspraak kun je maximaal 8 weken vooruitplannen.

Je moet een wijziging binnen 1 week doorgeven. Is er al meer dan een week voorbij? Geef ook dan je wijziging nog steeds door. Doe je dit niet, dan heeft dit gevolgen voor bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van je bedrijf. De wijziging geldt pas zodra deze in het Handelsregister staat. Eerder kun je je er niet op beroepen.

Je gebruikt de volgende documenten als geldig legitimatiebewijs:

 • Nederlands of buitenlands paspoort
 • Nederlands rijbewijs of bromfietsrijbewijs (categorie AM)
 • Nederlandse of Europese identiteitskaart (ID-kaart uit een EER-land)
 • Nederlands vreemdelingendocument (verblijfsdocument, Vreemdelingen Identiteitsbewijs Type W en W2 voorheen W-document, geprivilegieerdendocument)
 • Nederlands vreemdelingenpaspoort
 • Nederlands vluchtelingenpaspoort

Let op: het document waarmee je je legitimeert moet geldig zijn. De geldigheidsdatum staat op je legitimatiebewijs. Een noodpaspoort is geen geldig legitimatiebewijs.

Kopie legitimatiebewijs

Als je bij een formulier een kopie van je legitimatiebewijs moet meesturen naar KVK, dan mag je - met het oog op je privacy - je foto en nationaliteit onleesbaar maken met bijvoorbeeld een sticker of stift. Of gebruik hiervoor de KopieID app van de Rijksoverheid. KVK heeft je foto en nationaliteit niet nodig voor de beoordeling van je opgave. Andere gegevens mag je niet afschermen. Op rijbewijzen staat geen nationaliteit.

Kopie legitimatiebewijs UBO

Voor het inschrijven van UBO's in het UBO-register moet je ook een kopie-ID in kleur (voor- en achterkant) van de UBO's bijvoegen. Je mag de nationaliteit op de kopie-ID niet doorstrepen. De foto mag je wel onherkenbaar maken. Het nummer van het paspoort, rijbewijs of de identiteitskaart mag je niet afschermen! Print de kopie uit op een A4-tje, of scan het legitimatiebewijs op ware grootte.

Een adreswijziging geef je door via 'wijzigen'. Vul je bedrijfsnaam of KVK-nummer in. Kies dan voor ‘vestigingsgegevens wijzigen’ en doorloop de stappen. Verstuur de gegevens digitaal.

Aanvullende bewijsstukken

Is het bezoekadres niet gelijk aan jouw privéadres? Lever dan 1 van de volgende documenten aan als bewijs dat je dit adres mag gebruiken als bezoekadres voor je onderneming:

 • een kopie van het door 2 partijen getekende huur-, koop- of pachtcontract, of
 • een bewijs uit het Kadaster, of
 • een toestemmingsverklaring

Privéadres

Wijzigt je privéadres ook? Geef dit eerst door bij de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente.