KVK OnderNemerSplein Arnhem

Bijeenkomsten, adviesgesprekken met KVK en partners. Of het nu om starten, groeien of stoppen gaat, op het KVK OnderNemerSplein Arnhem zet je jouw volgende stap en krijg je antwoord op al je ondernemersvragen.

De voordelen

Regel alles voor je bedrijf op één plek

In het KVK-pand vind je het KVK OnderNemerSplein. Daar kun je jouw bedrijf inschrijven, informatie inwinnen en netwerken met andere ondernemers.

Antwoord op jouw ondernemersvraag

Iedere werkdag ben je met je ondernemersvraag welkom. Tijdens je inschrijving of op afspraak kun je terecht bij een KVK-adviseur of onze partners.

Alle regionale evenementen op een rij

Op het KVK OnderNemerSplein kun je verschillende evenementen bijwonen, die je verder helpen met je bedrijf. Meld je gratis aan.

Boost je kennis met advies en informatie

Deze organisaties zijn partner van het KVK OnderNemerSplein Arnhem.

Spreekuren en afspraken

Inschrijven

Wil je een nieuwe eenmanszaak, maatschap, vof of cv inschrijven? Ga dan naar KVK.nl/inschrijven. Doorloop de stappen en maak een afspraak op een KVK-kantoor om je inschrijving definitief te maken.

Spreekuren

Heb je na inschrijving nog vragen over het ondernemerschap of de volgende stap met jouw bedrijf? Stel deze dan aan een KVK-adviseur Vaak zijn de KVK adviseurs op locatie aanwezig, Zo niet, dan kun je altijd telefonisch in gesprek met een KVK Adviseur via 088 - 585 22 22.

Telefonisch contact

Heb je een vraag over groeien, overname of stoppen? Kijk op KVK.nl, filter op onderwerp en vind alle informatie over het onderwerp waar jij meer van wilt weten. Liever persoonlijk contact met een KVK-adviseur? Bel dan 088 - 585 22 22. Het KVK Adviesteam zit op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur klaar om al je vragen te beantwoorden.

Hoe bescherm je de ideeën die je hebt voor jouw bedrijf tegen misbruik of namaak? Hoe zorg je dat je de investeringen in jouw ideeën op een later moment niet zomaar kwijtraakt? En waar moet je aan denken als je via een online platform wilt verkopen? Als je een bedrijf start, is het handig als je iets afweet van intellectueel eigendom. BOIP is de officiële instantie voor de registratie van merken, modellen en het vastleggen van ideeën. Wij beantwoorden graag jouw vragen over de bescherming van je bedrijfsnaam, logo, uitvinding, concept of andere creatie. Maak een afspraak.

Locatie en openingstijden

KVK-kantoor Arnhem is te vinden op Kronenburgsingel 525, 6831 GM Arnhem. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur geopend. Een afspraak is nodig om je bedrijf in te schrijven. Je kunt je auto rondom het pand of in de nabijgelegen parkeergarage 'Kronenburg' gratis parkeren.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering bijvoorbeeld een bank, crowdfuning of durfkapitaal. Een andere mogelijkheid is een lening via Qredits, een onafhankelijke en private kredietverstrekker. Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het starten van of investeren in hun bedrijf. Dit doen zij door het aanbieden van ondernemerstools, coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten tot € 250.000.

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bovendien staat OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. Onze adviseurs zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches en kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.

Wil jij zzp’er worden? Dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. KVK heeft de 7 belangrijkste punten voor je op een  rij gezet.

Met welke regels moet je rekening houden bij zakendoen in India? Hoe zit de Indiase markt in elkaar en waar liggen kansen? RVO helpt je met informatie over de markt, contact leggen met zakenpartners en het vinden van de juiste (financiële) hulp.

Binnen twee weken na inschrijving bij KVK krijg je een brief van de Belastingdienst. Hierin staat of je ondernemer bent voor de btw en hoe en wanneer je btw-aangifte moet doen. Meestal is dat elk kwartaal. Behalve de btw doe je jaarlijks aangifte over je inkomen: de winst uit je bedrijf. Als je een eenmanszaak, vof of maatschap hebt, dan is de winst van je onderneming belast in box 1. Hierin wordt ook overig inkomen uit werk belast, zoals salaris uit (parttime) loondienst. Heb je een besloten vennootschap (bv)? Dan betaal je vennootschapsbelasting over je winst. Als directeur van de bv betaal je wel inkomstenbelasting over je salaris.

Zelfstandig ondernemers die tijdelijk niet genoeg verdienen voor hun levensonderhoud kunnen een Bbz-uitkering aanvragen. Deze Bbz-uitkering vult het (gezins-)inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor jou geldt. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt?  Doe de BBZ-Check .

Je kunt een bedrijfsnaam en/of logo beschermen door deze als merk vast te leggen. Een merk is de naam, het logo, de vorm, het beeld of de klank die je gebruikt om je producten of diensten te onderscheiden van die van je concurrent. Door je merk te registreren, krijg je het alleenrecht op het gebruik hiervan voor alle producten en diensten waarvoor je het merkrecht hebt aangevraagd. Meer weten over het registreren van je merk? Kijk op de website van BOIP.