KVK OnderNemerS­plein Rotterdam

Bijeenkomsten, adviesgesprekken met KVK en partners. Of het nu om starten, groeien of stoppen gaat, op het KVK OnderNemerSplein Rotterdam zet je jouw volgende stap en krijg je antwoord op al je ondernemersvragen.

De voordelen

Regel alles voor je bedrijf op één plek

In het KVK-pand vind je het KVK OnderNemerSplein. Daar kun je jouw bedrijf inschrijven, informatie inwinnen en netwerken met andere ondernemers.

Antwoord op jouw ondernemersvraag

Iedere werkdag ben je met je ondernemersvraag welkom. Tijdens je inschrijving of op afspraak kun je terecht bij een KVK-adviseur of onze partners.

Alle regionale evenementen op een rij

Op het KVK OnderNemerSplein kun je verschillende evenementen bijwonen, die je verder helpen met je bedrijf. Meld je gratis aan.

Boost je kennis met advies en informatie

Deze organisaties zijn partner van het KVK OnderNemerSplein Rotterdam.

 

Spreekuren en afspraken

Inschrijven

Wil je een nieuwe eenmanszaak, maatschap, vof of cv inschrijven? Ga dan naar KVK.nl/inschrijven. Doorloop de stappen en maak een afspraak op een KVK-kantoor om je inschrijving definitief te maken. 

Spreekuren

Heb je na inschrijving nog vragen over het ondernemerschap of de volgende stap met jouw bedrijf? Stel deze dan aan een KVK-adviseur. Elke dag tussen 8:30 en 17:00 uur op het Ondernemersplein. Afspraak maken is niet nodig.

Telefonisch contact

Heb je een vraag over groeien, overname of stoppen? Kijk op KVK.nl, filter op onderwerp en vind alle informatie over het onderwerp waar jij meer van wilt weten. Liever persoonlijk contact met een KVK-adviseur? Bel dan 088 - 585 22 22. Het KVK Adviesteam zit op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur klaar om al je vragen te beantwoorden.

De Belastingdienst beantwoordt vragen over de KOR, btw, administratie, inkomstenbelasting en algemene belastingvragen. Belastingvragen kun je iedere werkdag gratis stellen via de Belastingtelefoon (0800 - 05 43). En wil je een afspraak maken met een van de adviseurs van de Belastingdienst? Iedere donderdag houdt een van de adviseurs spreekuur op het KVK OnderNemerSplein Rotterdam.

Spreekuren

Op donderdagen, van 08:30 tot 17:00 uur.

Het UWV biedt nieuw perspectief om werken en deelname aan de maatschappij te bevorderen en helpt ondernemers die starten vanuit een WW-uitkering. Een adviseur van het UWV is iedere eerste dinsdag van de maand tussen 12.00 en 17.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden.

Spreekuren

Eerste dinsdag van de maand, van 12:00 tot 17:00 uur.

Stichting Ondernemersklankbord biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. In elke fase en bij elk bedrijfsaspect komen er tal van vragen op je af. Daar kunnen we je bij helpen. Dit kan advies aan of begeleiding van ondernemers zijn die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen, maar bijvoorbeeld ook advies om inzicht te krijgen in je financiële status.

Spreekuren

Iedere maandag tussen 10.00 en 12.30 uur houdt een adviseur van het Ondernemersklankbord spreekuur op het KVK OnderNemerSplein Rotterdam. Maak een afspraak via team-rotterdam@ondernemers klankbord.nl.

Hoe bescherm je de ideeën die je hebt voor jouw bedrijf tegen misbruik of namaak? Hoe zorg je dat je de investeringen in jouw ideeën op een later moment niet zomaar kwijtraakt? En waar moet je aan denken als je via een online platform wilt verkopen? Als je een bedrijf start, is het handig als je iets afweet van intellectueel eigendom. BOIP is de officiële instantie voor de registratie van merken, modellen en het vastleggen van ideeën. Wij beantwoorden graag jouw vragen over de bescherming van je bedrijfsnaam, logo, uitvinding, concept of andere creatie. Maak een afspraak.

Heb je vragen over bedrijfshuisvesting, vergunningen, subsidies of wet- en regelgeving? Of heb je behoefte aan persoonlijk advies, bemiddeling of praktische informatie? De medewerkers van de Ondernemersbalie helpen je hiermee graag verder.

Spreekuren

Iedere dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur kun je op afspraak terecht bij een van de medewerkers van de Ondernemersbalie. Maak een afspraak via 010 - 267 40 30 of per e-mail.

Het RBZ is er voor ondernemers met (financiële) problemen en mensen met een (bijstands)uitkering die een onderneming willen starten.

Spreekuren

Iedere werkdag kun je op afspraak terecht tussen 08.30 – 17.00 uur. Een afspraak maak je door het invullen van het contactformulier.

Locatie en openingstijden

KVK-kantoor Rotterdam is te vinden op Blaak 40, 3011 TA, Rotterdam. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur geopend. Een afspraak is nodig om je bedrijf in te schrijven. In het weekend zijn we gesloten. In de directe omgeving van het kantoor in Rotterdam vind je diverse parkeergarages.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering bijvoorbeeld een bank, crowdfuning of durfkapitaal. Een andere mogelijkheid is een lening via Qredits, een onafhankelijke en private kredietverstrekker. Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het starten van of investeren in hun bedrijf. Dit doen zij door het aanbieden van ondernemerstools, coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten tot € 250.000.

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bovendien staat OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. Onze adviseurs zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches en kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.

Wil jij zzp’er worden? Dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. KVK heeft de 7 belangrijkste punten voor je op een  rij gezet.

Met welke regels moet je rekening houden bij zakendoen in India? Hoe zit de Indiase markt in elkaar en waar liggen kansen? RVO helpt je met informatie over de markt, contact leggen met zakenpartners en het vinden van de juiste (financiële) hulp.

Binnen twee weken na inschrijving bij KVK krijg je een brief van de Belastingdienst. Hierin staat of je ondernemer bent voor de btw en hoe en wanneer je btw-aangifte moet doen. Meestal is dat elk kwartaal. Behalve de btw doe je jaarlijks aangifte over je inkomen: de winst uit je bedrijf. Als je een eenmanszaak, vof of maatschap hebt, dan is de winst van je onderneming belast in box 1. Hierin wordt ook overig inkomen uit werk belast, zoals salaris uit (parttime) loondienst. Heb je een besloten vennootschap (bv)? Dan betaal je vennootschapsbelasting over je winst. Als directeur van de bv betaal je wel inkomstenbelasting over je salaris.

Ik wil een eigen bedrijf beginnen. Waar krijg ik mee te maken bij de gemeente? De meeste startende ondernemer beginnen vanuit huis. Check daarom altijd of dit past binnen het bestemmingsplan van de gemeente. Je kunt ook met vergunningen te maken krijgen zoals een milieuvergunning. Wil je een bedrijf beginnen in Rotterdam? Kijk dan op de website van de gemeente Rotterdam.

Zelfstandig ondernemers die tijdelijk niet genoeg verdienen voor hun levensonderhoud kunnen een Bbz-uitkering aanvragen. Deze Bbz-uitkering vult het (gezins-)inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor jou geldt. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt?  Doe de BBZ-Check .

Je kunt een bedrijfsnaam en/of logo beschermen door deze als merk vast te leggen. Een merk is de naam, het logo, de vorm, het beeld of de klank die je gebruikt om je producten of diensten te onderscheiden van die van je concurrent. Door je merk te registreren, krijg je het alleenrecht op het gebruik hiervan voor alle producten en diensten waarvoor je het merkrecht hebt aangevraagd. Meer weten over het registreren van je merk? Kijk op de website van BOIP.