Inschrijven overige privaatrechtelijke rechtspersoon

Een 'overige privaatrechtelijke rechtspersoon' is bijvoorbeeld de boermarke, de fundatie, het hofje, het buurtschap, het kerspel (kerkgemeente, parochie of een onderdeel daarvan) en het gilde. Als de overige privaatrechtelijke rechtspersoon commerciële activiteiten uitoefent, dan moet je ook de onderneming van de overige privaatrechtelijke rechtspersoon inschrijven. Meer informatie hierover vind je op formulier 28. Hoe schrijf je een overige privaatrechtelijke rechtspersoon in?

1. Download de volgende formulieren

  • Formulier 28: 'inschrijving overige privaatrechtelijke rechtspersonen'
  • Formulier 29: 'inschrijving functionarissen voor overige privaatrechtelijke rechtspersonen'

2. Vul in en stuur op

Op de formulieren staat wie mag ondertekenen en welke bewijsstukken je eventueel moet meesturen. Ook staat erop vermeld of je nog andere formulieren moet invullen. Stuur alle gevraagde gegevens samen met de volgende documenten naar een van de postadressen van KVK:

  • Een kopie van het geldige legitimatiebewijs van degene die het formulier heeft ondertekend.
  • Indien aanwezig: de oprichtingsakte of statuten.

 3. Ter informatie

Voor de inschrijving in het Handelsregister betaal je een inschrijfvergoeding. Na inschrijving kun je een Uittreksel Handelsregister Kamer van Koophandel® aanvragen.

Veelgestelde vragen

Hoe snel we je wijziging verwerken, hangt af van hoe je je wijziging aan ons doorgeeft. 

  • Geef je de wijziging online door? Dan verwerken we die binnen 2 werkdagen.
  • Geef je de wijziging per post door? Dan verwerken we die na ontvangst binnen 15 werkdagen.

We nemen contact met je op als de wijziging niet juist of onvolledig is. 

Na verwerking van je wijziging in het Handelsregister krijg je een officiële bevestiging per brief (Awb-brief),  of digitaal via je Berichtenbox voor bedrijven. Dien je de wijziging online in? Dan ontvang je ook een bevestiging via e-mail. 

Tussen het moment van ontvangst van je wijziging en de verwerking ervan kunnen we geen informatie geven over de status van de verwerking. 

Geef je een wijziging door voor een datum in de toekomst? Dan zie je de wijziging pas op die datum in het Handelsregister. Het Handelsregister geeft namelijk altijd de actuele situatie weer.