Stap 4 van 5

Heb je financiering nodig?

Met financiering maakt je nieuwe businessmodel een kans. Onderzoek welke financieringsvorm het beste bij je bedrijf past. En waar je financiering aanvraagt.

Zoek de juiste financiering

Heeft je liquiditeitsbegroting een negatief saldo? Dan kun je dit oplossen met een financiering. Je weet hoeveel geld je nodig hebt. Dan ga je nu op zoek naar de financiering die het beste past bij je bedrijf. Je kunt altijd reguliere financiers gebruiken. Of je kiest voor non-bancaire financiering. Denk aan crowdfunding, een kredietunie, microkrediet of een business angel. Hoe hoger de levensvatbaarheid van je bedrijf, hoe groter de kans dat je een financier vindt die wil investeren.

Financiering regelen

Financiering met staatsgarantie

De overheid heeft regelingen voor financiering met staatsgarantie, zoals de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). De overheid stelt zich garant. Hierdoor is het risico voor de financier kleiner zodat je makkelijker een financiering krijgt. Voor investeringen in maatregelen waarmee je verduurzaamt is er de BMKB-Groen regeling. Hiervan is de garantsteling hoger en de looptijd langer dan van de normale BMKB. Je kunt de BMKB-regelingen niet zelf aanvragen. Dat doet je financier. Voor de BMKB-Groen regeling kan dat tot 1 juli 2027.

Andere financieringsopties

Bij de gemeente waar je woont kun je inkomensondersteuning of een krediet via het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) aanvragen. 

KVK Adviesteam

Wil je overleggen over financieringen voor je bedrijf? Bel met het KVK Adviesteam 088 585 22 22.