Stappenplan schulden

Krijg in vijf stappen inzicht in je financiële situatie, hoe je schulden op kunt lossen en wie je daarbij helpen. Begin vandaag en schakel op tijd hulp in.

De stappen in het kort

Stap 1: Erken de signalen en geef emoties de ruimte

Herken en erken tekens in je bedrijf en bij jezelf die duidelijk maken dat het financieel niet goed gaat. Er zijn instanties die je helpen als het emotioneel zwaar is.

Stap 2: Maak een overzicht van je schulden

Hoe hoog zijn je schulden precies en is je bedrijf levensvatbaar? Hiervoor is overzicht nodig. Zet je financiën op een rij en maak een planning voor je inkomsten en uitgaven.

Stap 3: Bekijk de oplossingen voor je schulden

Ga je de schulden zelf oplossen of met behulp van een wettelijke schuldregeling? Welke oplossingen bij jouw situatie passen, hangt af van de hoogte van de schuld en de rechtsvorm van je bedrijf.

Stap 4: Gebruik hulp van organisaties

Schulden oplossen hoef je niet alleen te doen. Zoek meteen hulp als je er zelf niet uit komt. Er staan professionals en andere ondernemers voor je klaar die je helpen.

Stap 5: Blijf uit de schulden

In de laatste stap vind je tips waarmee je uit de schulden kunt blijven.

Advies op maat van het KVK Adviesteam

Bel met de adviseurs van het KVK Adviesteam. Zij denken met je mee over vervolgstappen voor je bedrijf. Hoe je schulden op kunt lossen of uit een omzetdip komt. Zij geven advies en verwijzen door naar organisaties uit het KVK-netwerk. Bel: 088 585 22 22.