KVK OnderNemerS­plein Eindhoven

Bijeenkomsten, adviesgesprekken met KVK en partners. Of het nu om starten, groeien of stoppen gaat, op het KVK OnderNemerSplein Eindhoven zet je jouw volgende stap en krijg je antwoord op al je ondernemersvragen.

De voordelen

Regel alles voor je bedrijf op één plek

In het KVK-pand vind je het KVK OnderNemerSplein. Daar kun je jouw bedrijf inschrijven, informatie inwinnen en netwerken met andere ondernemers.

Antwoord op jouw ondernemersvraag

Iedere werkdag ben je met je ondernemersvraag welkom. Tijdens je inschrijving of op afspraak kun je terecht bij een KVK-adviseur of onze partners.

Alle regionale evenementen op een rij

Op het KVK OnderNemerSplein kun je verschillende evenementen bijwonen, die je verder helpen met je bedrijf. Meld je gratis aan.

Boost je kennis met advies en informatie

Deze organisaties zijn partner van het KVK OnderNemerSplein Eindhoven.

Spreekuren en afspraken

Inschrijven

Wil je een nieuwe eenmanszaak, maatschap, vof of cv inschrijven? Ga dan naar KVK.nl/inschrijven. Doorloop de stappen en maak een afspraak op een KVK-kantoor om je inschrijving definitief te maken.

Spreekuren

Heb je na inschrijving nog vragen over het ondernemerschap of de volgende stap met jouw bedrijf? Stel deze dan aan een KVK-adviseur. Elke dag tussen 8:30 en 17:00 uur op het Ondernemersplein. Afspraak maken is niet nodig.

Telefonisch contact

Heb je een vraag over groeien, overname of stoppen? Kijk op KVK.nl, filter op onderwerp en vind alle informatie over het onderwerp waar jij meer van wilt weten. Liever persoonlijk contact met een KVK-adviseur? Bel dan 088 - 585 22 22. Het KVK Adviesteam zit op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur klaar om al je vragen te beantwoorden.

BOIP is de officiële instantie voor de registratie van merken, modellen en het vastleggen van een idee. Bied je producten of diensten aan? Wil je een uitgewerkt idee of concept in de markt zetten? Dan kun je jouw creaties beschermen tegen misbruik of namaak door middel van Intellectuele Eigendom (IE). Daarnaast beantwoordt BOIP eerstelijns vragen over octrooien.  

Spreekuren

Maak een afspraak voor een persoonlijk online gesprek.

Locatie en openingstijden

KVK-kantoor Eindhoven is te vinden op de J.F. Kennedylaan 2, 5612 AB Eindhoven. Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur geopend. Een afspraak is nodig om je bedrijf in te schrijven. Om te parkeren meld je je bij de slagboom. Is de parking vol of gesloten, dan kun je terecht in de Parking Kennedyplein en bij de TU. Wil je gebruik maken van een invalidenparkeerplaats meld dit bij de slagboom.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering bijvoorbeeld een bank, crowdfuning of durfkapitaal. Een andere mogelijkheid is een lening via Qredits, een onafhankelijke en private kredietverstrekker. Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het starten van of investeren in hun bedrijf. Dit doen zij door het aanbieden van ondernemerstools, coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten tot € 250.000.

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bovendien staat OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. Onze adviseurs zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches en kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.

Wil jij zzp’er worden? Dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. KVK heeft de 7 belangrijkste punten voor je op een  rij gezet.

Met welke regels moet je rekening houden bij zakendoen in India? Hoe zit de Indiase markt in elkaar en waar liggen kansen? RVO helpt je met informatie over de markt, contact leggen met zakenpartners en het vinden van de juiste (financiële) hulp.

Binnen twee weken na inschrijving bij KVK krijg je een brief van de Belastingdienst. Hierin staat of je ondernemer bent voor de btw en hoe en wanneer je btw-aangifte moet doen. Meestal is dat elk kwartaal. Behalve de btw doe je jaarlijks aangifte over je inkomen: de winst uit je bedrijf. Als je een eenmanszaak, vof of maatschap hebt, dan is de winst van je onderneming belast in box 1. Hierin wordt ook overig inkomen uit werk belast, zoals salaris uit (parttime) loondienst. Heb je een besloten vennootschap (bv)? Dan betaal je vennootschapsbelasting over je winst. Als directeur van de bv betaal je wel inkomstenbelasting over je salaris.

Zelfstandig ondernemers die tijdelijk niet genoeg verdienen voor hun levensonderhoud kunnen een Bbz-uitkering aanvragen. Deze Bbz-uitkering vult het (gezins-)inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor jou geldt. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt?  Doe de BBZ-Check .

Je kunt een bedrijfsnaam en/of logo beschermen door deze als merk vast te leggen. Een merk is de naam, het logo, de vorm, het beeld of de klank die je gebruikt om je producten of diensten te onderscheiden van die van je concurrent. Door je merk te registreren, krijg je het alleenrecht op het gebruik hiervan voor alle producten en diensten waarvoor je het merkrecht hebt aangevraagd. Meer weten over het registreren van je merk? Kijk op de website van BOIP.