Handelsnaam wijzigen of toevoegen

Wilt u de naam van uw bedrijf veranderen of een extra handelsnaam toevoegen? Dit kunt u eenvoudig doorgeven via een webformulier.

Handelsnaam wijzigen of toevoegen

Na het invullen moet u het formulier nog wel printen, ondertekenen en opsturen. U hoeft hiervoor niet persoonlijk langs te komen bij de Kamer van Koophandel.

Bedrijfsnaam checken

Uw bedrijfsnaam mag niet hetzelfde als zijn of veel lijken op een bestaande bedrijfsnaam. Check via de speciale tool of er al een bedrijf bestaat met dezelfde naam of een naam die er veel op lijkt. Op deze pagina leest u ook aan welke voorwaarden uw bedrijfsnaam moet voldoen.

Check uw bedrijfsnaam

Veelgestelde vragen

 • Hoe snel wordt mijn wijziging verwerkt? Ontvang ik hier een bevestiging van?

  Als uw opgave juist en volledig is, verwerken wij uw wijziging na ontvangst binnen enkele werkdagen in het Handelsregister. Anders nemen wij contact met u op.

  Tussen het moment van ontvangst en de verwerking van het formulier kunnen wij geen informatie over de status van de verwerking geven.

  Als u een wijziging doorgeeft voor een datum in de toekomst, dan wordt de wijziging pas op die datum zichtbaar in het Handelsregister. Het Handelsregister geeft namelijk altijd de actuele situatie weer.

  Nadat we uw wijziging hebben verwerkt in het Handelsregister, ontvangt u een bevestiging per brief  (of digitaal via uw berichtenbox, als u deze gebruikt). Het moment van ontvangst van de bevestigingsbrief is afhankelijk van de postbezorging.

 • Wat kost het doorgeven van een wijziging in het Handelsregister?

  Het doorgeven van een wijziging is gratis. U kunt na de wijziging een nieuw uittreksel aanvragen via onze website. Een papieren uittreksel kost € 15,- en ontvangt u per post. Een digitaal gewaarmerkt uittreksel kost € 7,50 en ontvangt u per e-mail.

Staat uw vraag er niet tussen?