Stappenplan je bedrijf weer financieel gezond

Je bedrijf zit in een tijdelijke dip. Je voelt de financiële gevolgen direct, maar ziet wel kansen. Met deze stappen komt je bedrijf er weer bovenop.

De stappen in het kort

Stap 1: Maak een sterkte-zwakte analyse

In vijf stappen maak je de kansen en bedreigingen voor je bedrijf duidelijk met een SWOT-analyse. Dan kun je meteen aan de slag. Bekijk ook of je genoeg grip hebt op je geldzaken en wat je kunt verbeteren.

Direct naar stap 1

Stap 2: Verbeter je cashflow en bespaar kosten

Kun je de komende jaren winst of verlies verwachten? Je komt erachter door een exploitatiebegroting te maken. Dan zie je of je genoeg geld hebt om je rekeningen te betalen. Neem maatregelen zodat je cashflow verbetert en kijk hoe je kunt besparen.

Direct naar stap 2

Stap 3: Dit kun je nog meer doen

Je bent het liefste bezig met de dagelijkse dingen in je bedrijf, je producten en diensten. Maar soms is het slim om ook aandacht te geven aan andere zaken. Bijvoorbeeld marketing. Lees hoe je je klantenbestand uitbreidt en wat marketing voor je kan doen. Bekijk ook of je nog wel de juiste prijs voor je product of dienst vraagt.

Direct naar stap 3

Stap 4: Heb je financiering nodig?

Financiering kan je helpen om weer financieel gezond te kunnen ondernemen met je bedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Ontdek in deze stap wat het beste past bij je bedrijf en je wensen.

Direct naar stap 4

Stap 5: Vraag om hulp

Je bedrijf liep goed, maar nu zit je in een lastige tijd. Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. Misschien krijg je al hulp van mensen om je heen. Wist je dat er ook verschillende professionals voor je klaar staan voor advies op maat? Ontdek waar je met je vragen terecht kunt.

Direct naar stap 5

Advies op maat van het KVK Adviesteam

Bel met de ervaren adviseurs van het KVK Adviesteam. Zij denken met je mee over vervolgstappen waarmee je de omzetdip door komt. Zij geven bijvoorbeeld besparingstips en advies over financieringsvormen, regelingen en subsidies. Bel 088 585 22 22.

Analyseer je bedrijf met de MKB Diagnosetool

De MKB Diagnosetool laat zien hoe je bedrijf er voor staat. Doorloop de tool en ontvang een onafhankelijk en betrouwbaar adviesrapport. Met praktische tips en advies voor je volgende stap.