Zakendoen over de grens

Wil je producten uit het buitenland halen, maar weet je niet waar te beginnen? Begrijpelijk, want je moet veel regelen. KVK helpt je graag op weg met al je importvragen.

Zakendoen over de grens

Wil je producten uit het buitenland halen, maar weet je niet waar te beginnen? Begrijpelijk, want je moet veel regelen. KVK helpt je graag op weg met al je importvragen.

Importeren, op weg naar succes

Stappenplan importeren

Importeren is niet eenvoudig en loopt altijd anders dan je verwacht. Maar met kennis van de stappen in het importproces heb je meer kans op succes. Doorloop voor je begint dus eerst dit stappenplan en start daarna als importeur.

E-mailserie importeren

Meer kennis nodig over producteisen, invoerrechten, btw, douanezaken en zakendoen met buitenlandse partners? In de e-mailserie 'Succesvol starten met importeren' krijg je binnen vier weken zeven e-mails vol nuttige info.

Vraag Maar Raak-sessie

Als beginnend exporteur zit je met veel vragen. Tijdens de Vraag Maar Raak-sessie op 3 september in Rotterdam word je wijzer van collega-ondernemers en KVK-adviseurs. Praat mee over internationaal transport en inklaren.

Hoe werkt het transport van je importproduct?

Ondernemers over hun spannendste importeermomenten

Na vakantie van start met import: ‘Leuk idee is niet genoeg’

Op vakantie kom je een uniek product tegen dat je wilt importeren. Maar heb je wel aan alles gedacht? De juiste leverancier, transport, douane, je eigen inkomsten en een goed verdienmodel. En ken je de regels? Of laat je het meeste over aan een expediteur? En: is er wel vraag naar je product? Lees hoe je slim begint met importeren.

Producten importeren van buiten de EU

Wil je goederen importeren uit een niet-EU-land? Dan moet je met allerlei zaken rekening houden. Hoe zorg je dat je product voldoet aan Europese veiligheidseisen bijvoorbeeld? En wat voor afspraken maak je eigenlijk met leveranciers over transport en betaling? En hoe werkt de aangifte bij de Nederlandse Douane precies? Lees hoe je je importplannen goed uitvoert.

Alles goed geregeld

Bel het KVK Adviesteam

Wil je graag een persoonlijk antwoord op je vraag over zakendoen over de grens? Bel dan het KVK Adviesteam. Onze adviseurs helpen je graag verder. Zelf, of met hulp van ons netwerk.