Eigen baas zijn, hoe is dat?

Lara en Roos studeren bedrijfskunde en hebben de droom om zelfstandig ondernemer te worden. Ze willen een eigen online business opzetten. Maar hoe is het om eigen baas te zijn, is het zo mooi als het lijkt?

Online ondernemer Kiki Bosman zette op 22-jarige leeftijd het Girls Who Magazine op. Daarnaast werkt ze als presentator en verslaggever én heeft ze een pop-up restaurant in een wijngaard. Zij laat Lara en Roos zien wat ondernemen inhoudt en hoe je dagelijkse een bedrijf runt. 

Wat kunnen Lara en Roos van deze bezige bij leren? Hoeveel verdient Kiki eigenlijk met haar bedrijf? En hoe kijken Lara en Roos na afloop van deze stage aan tegen het ondernemerschap? Kijk mee met deze 2e aflevering van Jong Ondernemen.

De ondernemersstage van Roos Streefkerk en Lara Plugge bij Kiki Bosman

Studenten Roos Streefkerk en Lara Plugge stappen binnen bij ondernemer Kiki Bosman. Kiki heeft een eigen online platform: Girl’s Who Magazine. In deze video zie je hoe een werkdag van Kiki eruitziet. En volg je Roos en Lara in het uitvoeren van de opdracht. Brengen zij het er goed van af? En wat hebben ze van de ondernemersstage geleerd?

De leerpunten van Roos en Lara

Wat hebben Roos en Lara geleerd van hun ondernemersstage bij Kiki? Lees hier de vijf belangrijkste leerpunten:

  1. Wees creatief.
  2. Geef niet te snel op. Bijvoorbeeld als het vinden van een sponsor niet lukt. Denk niet meteen dat het helemaal niet meer mogelijk is, maar zoek naar andere oplossingen.
  3. Denk niet te moeilijk. Als je een opdracht krijgt hoef je het niet altijd perfect te doen.
  4. Wees een tikkeltje brutaal.
  5. Werk met de relaties die je al hebt.

Videoserie Jong Ondernemen

In de serie Jong Ondernemen, een samenwerking tussen KVK en Stichting Jong Ondernemen, krijgen studenten met een ondernemersdroom de kans om mee te lopen met een inspirerende jonge ondernemer. Zo krijgen ze een uniek kijkje achter de schermen. Want succesverhalen genoeg maar is ondernemen wel zo mooi als het lijkt? De studenten gaan op zoek naar het echte verhaal. Ze mogen álles vragen en gaan onderzoeken of  ondernemerschap ook iets voor hen is. Presentator Joshua Alagbe neemt ons mee in de wereld van onderwijs & ondernemerschap. Is ondernemer zijn wel echt zo geweldig? We zien het in deze serie.

Bekijk de andere stages

Anderen lezen ook