Een eigen bedrijf in duurzame fashion?

Dromen over een eigen modemerk en een eigen bedrijf opzetten? Annebel heeft net een studie aan het Amsterdam Fashion Institute afgerond en wil in de toekomst haar ondernemersdroom waarmaken. Vandaag loopt zij mee met fashion ondernemer Liseth van der Lee om een kijkje in de keuken te nemen van deze veelzijdige onderneemster.

Liseth startte drie jaar geleden vanuit een klein kamertje om van daaruit de wereld van vintage fashion te veranderen. Eerst online maar al snel met een winkel en een eigen atelier. Liseth is altijd op zoek naar mooie vintage stukken die ze met de hand aanpast naar een nieuw kledingstuk. Hierin speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Om alvast kennis te maken met ondernemerschap krijgt Annebel van Liseth een opdracht om een opzet te maken voor een eigen merk. Hoe pakt Annebel dit aan? En is deze opdracht het begin van haar eigen jeanslijn? Kijk mee met de 3e aflevering van Jong Ondernemen.

De ondernemersstage van Annebel van Beveren bij Liseth van der Lee

Student Annebel van Beveren stapt binnen bij ondernemer Liseth van der Lee. Zij is, samen met Andrea Garcia, eigenaar van het (online) fashion-bedrijf ENSÕ Vintage. In deze video zie je hoe Annebel het atelier en de winkel bezoekt en zo kennismaakt met de wereld van de duurzame fashion. En je volgt haar aanpak van de opdracht. Annebel wil fashionondernemer worden, is ze dat na deze opdracht nog steeds van plan?

De leerpunten van Annebel

Wat heeft Annebel geleerd van haar ondernemersstage? Haar vijf belangrijkste leerpunten:

  1. Zorg dat je je visie helder hebt. Dat is de basis waarop je, bij alles wat je doet, terug kunt vallen.
  2. Helaas is ondernemen niet altijd een roze wolk, soms moet je minder leuke dingen doen zoals administratie.
  3. Een netwerk is super belangrijk. Betrek deze mensen bij de start van je bedrijf.
  4. De start van je bedrijf is waarschijnlijk chaotisch en niet zoals je het voor je zag, maar uiteindelijk valt alles wel op zijn plek.
  5. Ondernemen is hard werken, maar je krijgt er veel voor terug. Bijvoorbeeld vrijheid om te kiezen wat je doet, waar en wanneer.

Videoserie Jong Ondernemen

In de serie Jong Ondernemen, een samenwerking tussen KVK en Stichting Jong Ondernemen, krijgen studenten met een ondernemersdroom de kans om mee te lopen met een inspirerende jonge ondernemer. Zo krijgen ze een uniek kijkje achter de schermen. Want succesverhalen genoeg maar is ondernemen wel zo mooi als het lijkt? De studenten gaan op zoek naar het echte verhaal. Ze mogen álles vragen en gaan onderzoeken of  ondernemerschap ook iets voor hen is. Presentator Joshua Alagbe neemt ons mee in de wereld van onderwijs & ondernemerschap. Is ondernemer zijn wel echt zo geweldig? We zien het in deze serie.

Bekijk de andere stages

Anderen lezen ook