Twee bedrijven hebben, hoe dan?

Steeds meer jongeren dromen over het starten van een eigen bedrijf. Zo ook Viviënne Sluman, student creative business. Haar droom is om als content creator aan de slag te gaan. Wie kan haar beter op weg helpen dan Moïse Trustfull, eigenaar van een kledingmerk, horecazaak en bekend van Nieuwe Gasten die ál haar content zelf maakt? Viviënne loopt een werkdag mee met Moïse, vraagt haar het hemd van het lijf over ondernemen, krijgt een opdracht én gaat met tips en boordevol inspiratie naar huis. Wil zij na deze dag nog steeds ondernemer worden? Kijk mee naar de eerste aflevering van Jong Ondernemen.

De ondernemersstage van Viviënne Sluman bij Moïse Trustfull

Student Viviënne Sluman stapt binnen bij ondernemer Moïse Trustfull. Moïse is content creator, heeft een eigen kledinglijn en is mede-eigenaar van restaurant Poppy’s. In deze video zie je hoe Moïse al deze activiteiten combineert en hoe Viviënne aan de slag gaat met de stageopdracht. Wil Viviënne, met deze ervaring op zak, nog steeds ondernemer worden?

De leerpunten van Viviënne

Viviënne leerde veel van Moïse tijdens haar ondernemersstage. Hier vind je haar vijf belangrijkste leerpunten:

  1. Plan tijd voor jezelf in, anders houd je het op lange termijn niet vol.
  2. Maak jezelf niet gek om de kleinste dingen als je content maakt. Waarschijnlijk zie alleen jij het verschil. Perfect maken kost tijd en die tijd kun je beter gebruiken.
  3. Herhaal bij elke tegenslag die op je pad komt: 'Alles komt uiteindelijk weer goed'. Dan komt er altijd wel een oplossing.
  4. Let altijd op kansen waar je content van kunt maken voor je online kanalen.
  5. Een sterk team is onmisbaar om meerdere bedrijven naast elkaar te laten bestaan. Leid mensen op of neem stagiaires aan. Zodat de zaak ook doordraait als jij er niet bent.

Videoserie Jong Ondernemen

In de serie Jong Ondernemen, een samenwerking tussen KVK en Stichting Jong Ondernemen, krijgen studenten met een ondernemersdroom de kans om mee te lopen met een inspirerende jonge ondernemer. Zo krijgen ze een uniek kijkje achter de schermen. Want succesverhalen genoeg maar is ondernemen wel zo mooi als het lijkt? De studenten gaan op zoek naar het echte verhaal. Ze mogen álles vragen en gaan onderzoeken of  ondernemerschap ook iets voor hen is. Presentator Joshua Alagbe neemt ons mee in de wereld van onderwijs & ondernemerschap. Is ondernemer zijn wel echt zo geweldig? We zien het in deze serie.

Bekijk de andere stages

Anderen lezen ook