Stappenplan doorgaan of stoppen

Je vraagt je af of doorgaan met je onderneming nog realistisch is. Onderzoek in vijf stappen waarvoor je kiest: doorgaan of stoppen met je bedrijf.

De stappen in het kort

Stap 1: Wees eerlijk naar jezelf

Ondernemen kent ups en downs. Om je heen gebeuren dingen die je vooraf niet kon voorzien. Dat heeft gevolgen voor je bedrijf, je financiën en bovendien ook voor jezelf. Misschien geeft ondernemen je helemaal geen energie meer. Blijf eerlijk tegen jezelf als je gaat kiezen tussen doorgaan of stoppen.

Begin bij stap 1

Stap 2: Bekijk je mogelijkheden en aandachtspunten

Kijk naar je onderneming en benoem wat er goed gaat. Geef ook aan waar de problemen liggen. Doe dit voor je eigen bedrijf en kijk ook naar je klanten en leveranciers.

Direct naar stap 2

Stap 3: Maak een overzicht van je financiën

Wil je een goede beslissing nemen over vervolgstappen? Dan is financieel overzicht noodzakelijk. Schakel als het nodig is hulp in.

Direct naar stap 3

Stap 4: Vraag om hulp

De keuze tussen doorgaan met ondernemen of stoppen hoef je niet alleen te maken. Leg je vragen voor aan professionals. Ontdek waar je met jouw vragen terecht kunt.

Direct naar stap 4

Stap 5: Trek je conclusie

De cijfers heb je in beeld en je hebt nieuwe plannen doorgerekend. Bovendien heb je bedacht of je nog energie hebt om door te gaan. Met deze ingrediënten is het tijd voor een keuze. Dat is niet gemakkelijk. Praat erover met bekenden en professionals.

Direct naar stap 5

Advies op maat van het KVK Adviesteam

Neem contact op met de adviseurs van het KVK Adviesteam. Zij nemen de tijd voor jou en brengen de mogelijkheden voor je bedrijf in kaart. Denk aan een extra financiële impuls of nieuwe activiteit, gericht op doorgaan. Of ze bespreken hoe je jouw schulden kunt aanpakken en wat er allemaal bij komt kijken als je tijdig met je bedrijf wilt stoppen. Bel 0800 21 17.

Analyseer je bedrijf met de MKB Diagnosetool

De MKB Diagnosetool laat zien hoe je bedrijf ervoor staat. Doorloop de tool en ontvang een onafhankelijk en betrouwbaar adviesrapport, praktische tips en advies op maat voor je volgende stap.