Stap 5 van 5

Trek je conclusie

In de vorige stappen heb je de kansen en aandachtspunten voor je bedrijf op een rij gezet. Misschien kreeg je hulp van een professional. Je staat nu voor een belangrijk besluit. Ga je door met je bedrijf of is stoppen een verstandige keuze?

Doorgaan met je bedrijf

Wil je zelf door met ondernemen? En laten de cijfers zien dat je bedrijf de komende jaren genoeg oplevert zodat je al je rekeningen kunt betalen? En houd je ook nog een inkomen over? Dan is je bedrijf meestal levensvatbaar. Voer je plannen uit en houd je financiën goed in de gaten zodat je bedrijf door kan.

Heb je tijdelijk minder inkomen? Dan kun je voor een extra inkomen voor een deel in loondienst gaan of gebruikmaken van een Bbz-uitkering.

Stappenplan schulden

Heb je schulden die het doorgaan van je onderneming tegenhouden? Het Stappenplan schulden laat zien hoe je schulden op kunt lossen en wie je daarbij kan helpen.

Stoppen met je bedrijf

Heb je twijfels over de levensvatbaarheid van je bedrijf omdat de cijfers laten zien dat je bedrijf niet meer genoeg oplevert? En is ondernemen voor jou zwaar geworden? Dan is stoppen met je onderneming vaak verstandiger dan doorgaan. Dat is een lastig besluit.

Stappenplan stoppen

Met het Stappenplan gecontroleerd stoppen kun je zaken goed afwikkelen. Je leest daarin ook meer over je inkomen bij en na het stoppen van je bedrijf. Verken hierbij ook de mogelijkheden van een nieuwe koers na het stoppen met je bedrijf.

KVK Adviesteam

Bel met de ervaren adviseurs van het KVK Adviesteam. Zij denken met je mee over vervolgstappen voor je bedrijf. Zij geven advies en verwijzen door naar organisaties uit het KVK-netwerk. Bel 088 585 22 22.