Stap 5 van 5

Trek je conclusie

In de vorige stappen heb je je verwachtingen uitgesproken en de mogelijkheden en aandachtspunten voor je bedrijf in beeld gebracht. Misschien heb je hulp van een professional ingeroepen. Je staat nu voor een belangrijk besluit. Ga je door met je onderneming of is stoppen een verstandige keuze.

Stap 5: Trek je conclusie

Het is tijd om de knoop door te hakken. Nu je alle plussen en minnen op een rij hebt, kun je beslissen of je door gaat met ondernemen of niet.

Doorgaan met je bedrijf

Wil je zelf door en laten de cijfers zien dat je onderneming de komende jaren ten minste voldoende oplevert zodat je aan je verplichtingen kunt voldoen? En houd je ook nog een inkomen over? Dan is je onderneming in principe levensvatbaar. Voer je voorgenomen plannen uit het houd je financiën goed in de gaten zodat je bedrijf door kan.

Heb je een tijdelijke dip in je inkomen? Dan kun je voor een inkomensaanvulling deels in loondienst gaan of gebruikmaken van een Bbz-uitkering.

Stappenplan schulden

Heb je problematische schulden die het doorgaan van je onderneming belemmeren? In het Stappenplan schulden lees je mogelijke oplossingen hiervoor en wie je daarbij kan helpen.

Stoppen met je bedrijf

Heb je twijfels over de levensvatbaarheid van je bedrijf omdat de cijfers laten zien dat je onderneming niet meer voldoende oplevert? En is ondernemen voor jou een opgave geworden? Dan is stoppen met je onderneming vaak verstandiger dan doorgaan. Dat is een lastig besluit.

Stappenplan stoppen

Het Stappenplan gecontroleerd stoppen geeft je belangrijke aandachtspunten om je zaken goed af te wikkelen. Je leest daarin ook meer over jouw inkomen bij en na het stoppen van je onderneming. Verken hierbij ook de mogelijkheden van een nieuwe koers na het stoppen met je onderneming.

KVK Adviesteam

Bel met de ervaren adviseurs van het KVK Adviesteam. Zij denken met je mee over vervolgstappen voor je bedrijf. Zij geven advies en verwijzen door naar organisaties uit het KVK-netwerk. Bel gratis: 0800 21 17.