Bedrijf overnemen of overdragen

Wil je een bestaande eenmanszaak, maatschap, vof of cv overnemen of overdragen? Kijk hieronder bij ‘overnemer’ en ‘overdrager’ welke formulieren van toepassing zijn en neem ze ingevuld mee naar je afspraak bij KVK.

Ben jij de overnemer? Maak dan na het invullen een afspraak bij KVK. Om een afspraak te maken moet je inloggen met DigiD. 

Let op: bij het overnemen van een bedrijf moeten het bezoekadres en minimaal 1 bedrijfsactiviteit hetzelfde blijven.

Voor de overnemer

Nieuwe eenmanszaak

Formulier 1: Inschrijven eenmanszaak

Nieuwe vof of cv

Formulier 2: Inschrijven vof of cv

Formulier 10: Inschrijving vennoot

Formulier 32: Inschrijven UBO's van een vof, cv, maatschap, eesv of rederij

Nieuwe maatschap

Formulier 2a: Inschrijven maatschap

Formulier 10a: Inschrijving maat

Formulier 32: Inschrijven UBO's van een vof, cv, maatschap, eesv of rederij

Op elk formulier kun je vinden of je nog documenten moet meenemen zoals een huurovereenkomst, vof-contract of franchisecontract.

Wil je een andere rechtsvorm overnemen? Neem dan contact met ons op via 088 585 1 585 (ma-vr 8.30-17.00 uur) om te overleggen welke papieren jij moet meenemen naar de afspraak.

Overdragen onderneming

Draag jij je bedrijf over? Ook dan moet je het doorgeven. Vul hiervoor 1 van onderstaande formulieren in en onderteken het. Geef of stuur het volledig ingevulde en ondertekende formulier samen met een kopie van jouw geldige legitimatiebewijs aan de persoon die jouw onderneming overneemt. Jij als overdrager hoeft niet mee te komen naar de afspraak.  

Vanuit een eenmanszaak

Formulier 14: Wijziging ondernemings- en vestigingsgegevens

Vanuit een vof, cv of maatschap

Formulier 17a: Ontbinding vof, cv, maatschap of rederij

UBO register

Bij de inschrijving in het Handelsregister van een vof, maatschap of cv, moet je meteen de UBO’s inschrijven. Via het stappenplan op onze website kan je vaststellen wie de UBO’s zijn. KVK schrijft de UBO’s voor de oude vof, maatschap of cv uit. Je hoeft de UBO’s niet zelf uit te schrijven.

Heb je al een eenmanszaak?

Als je al een eenmanszaak hebt, dan kun je geen tweede eenmanszaak inschrijven. Je kunt maar 1 eenmanszaak hebben. Pas in dit geval de gegevens van je huidige eenmanszaak aan, bijvoorbeeld met nieuwe activiteiten of een extra handelsnaam. Als de over te nemen onderneming op een ander bezoekadres gevestigd is, dan kies je voor een nevenvestiging. Vul in dat geval ook formulier 9: Vestiging van een onderneming in. Wijziging van gegevens van je eenmanszaak geef je door via onze website. Wil je hier advies over, bel dan 088 585 1 585 (ma-vr 8.30-17.00 uur).