Je Business de Baas podcast

In deze zesdelige podcastserie volg je zes jongeren die bezig zijn met het opzetten van hun eigen bedrijf en de struggles waarmee zij dealen. Marketingacties die niets opleveren, leveranciers die de hoofdprijs vragen of een onverwachte blauwe envelop op de deurmat: ondernemen is soms gewoon keihard op je bek gaan. Leer van de lessen van deze studentondernemers en van de adviezen van KVK-adviseurs. Zo ga jij goed voorbereid van start met je eigen bedrijf en ben jij straks jouw business de baas!

Webinar Start eigen bedrijf

Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het starten en runnen van je eigen bedrijf.

Bekijk het webinar

De Nederlandstalige ondernemerspodcast Je Business de Baas is geproduceerd in samenwerking met YoungOnes. Beluister de podcasts:

  1. Prijs je rijk, maar reken er niet op
  2. Top idee, nu nog klanten
  3. Klaar voor de start? Nee
  4. Een plan zonder poen
  5. Regels en regelingen: wat een geregel
  6. Eén idee is geen idee

 

1. Prijs je rijk. Maar reken er niet op.

In deze podcast hebben Jos Bos en Jessica van El het over hoe je de juiste prijs bepaalt voor je product of dienst. Krijg antwoord op vragen als: ‘Hoe reken je de juiste prijs uit?’ en ‘Welke onderhandelingstechnieken zet je in?’

Meer informatie over uurtarief

 

2. Top idee, nu nog klanten

Tijdens deze podcast bespreken Daniëlle Verhoeven en Juliëtte Geers hoe je klanten vindt. Wie zijn jouw klanten eigenlijk? En welke marketingtools en kanalen zet je in? Beluister de podcast en krijg antwoord op deze vragen en meer.

Meer informatie over klanten vinden

 

3. Klaar voor de start? Nee

Hoe je van je idee een bedrijf maakt, bespreken Yara Verschuren en Johan Laffra in deze podcast. Aan bod komen vragen als: ‘Stroomt er wel ondernemersbloed door jouw aderen?’ en ‘Hoe maak je jouw plan concreet?’

Meer informatie over ondernemersvaardigheden

 

4. Een plan zonder poen

Deze podcast gaat over geld. Om de volgende stap te maken heb je geld nodig. Wie helpt je uit de brand? Martijn Dolstra en Angele Magré bespreken hoe je financiering vindt voor je plan.

Meer informatie over financiering

 

5. Regels en regelingen: wat een geregel

Administratie en belastingzaken komen aan bod tijdens deze vijfde podcast. Amélie Petersburg en Astrid Ponsioen bespreken wat je moet weten en wat je zeker niet mag vergeten. Ontdek hoe je geld en moeite bespaart als het op fiscale zaken aankomt.

Meer informatie over administratie en belastingzaken

 

6. Eén idee is geen idee

Deze laatste podcast gaat over kansen en mogelijkheden zien en daar geld mee verdienen. Ramin Nourzad en Sergej Schuurman spreken over alles aanpakken of kiezen voor focus. Hoe blijf je in control?

Meer informatie over kansen en mogelijkheden