Hulp bij financiering en geldzaken

U zoekt passende financiering voor uw bedrijfsplannen of wilt meer weten over geldzaken in uw onderneming. Stel dan uw vraag aan de adviseurs van de KvK-Financieringsdesk. Zij helpen u graag verder met een deskundig en onpartijdig advies. Zij weten de weg in financieringsland en sparren met u over verschillende financieringsvormen of over pensioen, administratie en financiële planning.

KvK-Financieringsdesk

Wat kunt u verwachten?

 • Onafhankelijk en persoonlijk advies
 • Gespecialiseerde en ervaren adviseurs
 • Uw verbinding met passende investeerders en adviseurs
 • Iedere werkdag beschikbaar, gratis voor ondernemers

Bel 0800 - 1014

Veelgestelde vragen

 • Welke financieringsmogelijkheden zijn er?

  Financiering is mogelijk door eigen geld in te zetten, externe financiering te organiseren of gebruik te maken van middelen uit een regeling of subsidie. Meestal is het nodig om voor de financiering een mix van financieringsvormen te maken.


  Verschillende financieringsvormen

 • Waar let een financier op in mijn plan?

  Investeerders, banken, subsidieverstrekkers en andere financiers kunnen verschillende aspecten van uw plan belangrijk vinden. Zoals de omschrijving van uw onderneming, de onderbouwing van uw bedrijfsplan en uw ondernemerskwaliteiten. Verdiep u ook in de taal en informatiebehoefte van de financier. En zorg voor een goede bedrijfspresentatie: oefen een ‘pitch’.


  Pitchen voor investeerders

 • Hoeveel financiering heb ik nodig?

  Met een financieel plan brengt u in kaart hoeveel geld u nodig heeft. Zo heeft u duidelijkheid voor uzelf en uw investeerders.


  Meer over het financieel plan

 • Is crowdfunding iets voor mij?

  Bij crowdfunding haalt u geld op bij mensen die bereid zijn om een (klein) bedrag in uw plannen te investeren. Doe de crowdfunding-scan en ontdek of crowdfunding bij u en uw onderneming past.


  Meer over crowdfunding

 • Ben ik als ondernemer verplicht om een administratie bij te houden?

  Als ondernemer bent u verplicht om een administratie bij te houden. Als uw administratie op orde is, levert u dat een schat aan informatie op over uw bedrijf. U houdt overzicht, kunt ontwikkelingen signaleren en op tijd bijsturen en beslissingen nemen.


  Alles over het opzetten van uw administratie

Staat uw vraag er niet bij?